Ik snap er niets van, als ‘het geluk met de dommen is’,
hoe kan het dan dat ik juist zoveel geluk heb?

(drs. ing. M. Delcour)
Miguel is verliefd op, verloofd en getrouwd met Annie Tzi Hang Delcour – Yip.
Op 7 juni 2000 leerden zij elkaar kennen in het wooncomplex waar ze beiden woonachtig zijn. Als beheerder belde Miguel haar omdat zij de volgende op de lijst was voor een zelfstandige woonunit. Precies drie weken later hadden zij verkering.

Annie vertrok datzelfde jaar nog voor een half jaar studie in Shanghai, wat de relatie alleen maar heeft versterkt. Op 16 augustus 2005 zijn zij verloofd, waarna ze op 28 juni 2006 samen in het huwelijksbootje stapte.

In 2005 werd vanuit China de vraag gesteld of we daar wilde komen werken, waarop we op 13 februari huis en haard verkochten en achter lieten voor een avontuur in Shanghai.

Na terugkomst gingen zij samen zowel privé als zakelijk verder in Nederland. In 2011 doen ze beiden een stapje terug in werktijd zodat zowel Annie als Miguel met volle teugen kan genieten van hun wereldwondertjes Chloé Yip Hei Delocur (2011) en Sylvain Yip Man Delcour (2013).

Sinds 2004 (met uitstapje naar China) centraal gevestigd in het altijd mooie en rustige Zoetermeer, waardoor alles eigenlijk om de hoek is.

We hebben de luxe om wonen en werk te combineren op één adres, waardoor privé en zakelijk gemoedelijk door elkaar loopt. Hierdoor kunnen we ons leven heerlijk flexibel houden en zitten we dus precies waar we zijn willen.

En alsof het niet allemaal al mooi genoeg is, is er op 11 minuten rijden van ons huis een school voor de kids waarvan we nooit hebben durven dromen. Een twee-talig hard-core Montessorischool waar kinderen vanaf 3 jaar welkom zijn, die 50 weken per jaar open is en het lesprogramma vloeiend laat overlopen in naschoolse opvang, met de passende naam Casa.

De leukste verhalen over ons privé leven zijn echter van de kinderen, het is de moeite waard om in het menu even op Chloé of Sylvain te klikken en ze beiden vanaf geboorte te volgen in hun doen en laten.