Getallen hebben pas waarde als je ze betekenis geeft…

(drs. ing. M. Delcour)

Miguel is de enige Organisatievereenvoudiger® in de wereld. Vanuit Firm in Enterprise™ staat hij de meest uiteenlopende organisaties bij, in binnen- en buitenland. Van maatschappelijke instellingen tot grote technische ondernemingen en van overheid tot onderwijs, als Organisatievereenvoudiger® ben je werkelijk overal waardevol.
De één noemt het advies, de andere interim-management, training of facilitator, het maakt eigenlijk niet uit, want het effect is altijd hetzelfde: een helder, vereenvoudigende logica die inspirerend werkt voor de hele organisatie.

Hij is gespecialiseerd in het vereenvoudigen van interdisciplinaire organisatorische vraagstukken. Door zijn specialisatie in interdisciplinaire organisatorische vraagstukken in plaats van een sector, pakt hij de multi-problematieken aan in plaats van suboptimalisatie te verwezenlijken. Miguel werkt sector-onafhankelijk aan onder andere strategische vraagstukken, verandertrajecten en procesoptimalisatie. Een bijzondere kunst die hij zich eigen gemaakt heeft is het verzakelijken van non-profit instellingen zonder botte bijl, maar met resultaat.

Steeds meer wordt duidelijk dat organisaties vraagstukken niet meer vanuit of binnen een afdeling of discipline kunnen oplossen. Dit zag hij tijdig aankomen, waardoor het logisch is dat hij zich specialiseerde in generieke organisatorische (management) vraagstukken.

Hij heeft een passie voor ‘global behaviour’, omdat gedrag de basis is voor begrip van management- en (macro)economische activiteiten, wat de sleutel is voor het vereenvoudigen van onnodige complexiteit in onze manier van werken en (aangeleerd) denken binnen organisaties.

Miguel is zeer goed in het vinden van logica van het huidige gedrag binnen organisaties en het inspireren van mensen om dat te vereenvoudigen. Geen adviseur dus, maar Organisatievereenvoudiger®.
Omdat drukke mensen altijd tijd hebben, laat hij zich graag inhuren als spreker, dagvoorzitter of coach. Immers alle activiteiten kunnen leiden tot een vereenvoudiging van gedrag, logisch inzicht en inspiratie… en dat is nou precies zijn waar hij op zijn best is.

Miguel ziet en voelt altijd en overal kansen, als realist houdt hij het toch graag positief en begint steen vast elke speech die hij geeft met: “Hoe mooi”. Je mag hem wakker bellen om je te laten helpen met de volgende zaken:

Interdisciplinaire vraagstukken: algemeen management, bedrijfsvoering, strategie, verander-, proces- & projectmanagement;
Financiële vraagstukken: opzetten van management informatie, rapportages, verantwoording, budgetten, financiële stromen;
Ondersteuningsvraagstukken: coaching, training, onderhandelen, spiegelen & sparren, dagvoorzitterschap, lezingen en doceren.