“Hij die met beide benen op de grond blijft staan, komt geen stap verder…”

(drs. ing. M. Delcour)

De persoon Miguel:

Miguel is naast internationaal strateeg en nieuwsgierig, lief, gek op inspireren, innoveren en mensen logica laten zien; maar hekelt besluiteloosheid, passie-loosheid en (onnodige) herhaling. Hij heeft (flauwe) humor, lef, is fanatiek, spontaan, principieel flexibel, concreet filosofisch en werkt altijd vereenvoudigend. Miguel houdt van chaos en kan meerdere dingen tegelijk, hij wil als high-context persoon wel altijd even de context van een vraag of probleem weten voor hij met een oplossing komt. Hij verwacht veel, vooral van zichzelf, vertrouwt mensen snel, waardoor hij ontwapenend werkt, maar is niet naïef. Hij is te oud om zich een geboren diginative 2.0 te noemen, maar is wel een goede 1.95 beta.
Door snel te kiezen neemt hij beslissingen als een echte man, maar hij bezit ook veel vrouwelijke eigenschappen; niet alleen een belabberd richtingsgevoel, maar zijn managementstijl en persoonsbenadering vertonen weinig masculiene trekjes. Als echt Montessori ‘product’ is hij een verbinder, pakt hij zaken interdisciplinair aan, helpt graag anderen op weg en voorziet zichzelf van motivatie. Competitie vindt hij maar een relatief begrip en hij heeft grote moeite met onrecht, list en bedrog.

Nu hij de 40 gepasseerd is, is hij de meeste van zijn wilde haren wel kwijt, stabiel gesetteld en gelukkig met zijn gezinnetje. Miguel is (graag) een allemansvriend en ziet overal kansen in, maar hij is niet alleen kansenspotter, hij is ook een kansenpakker.

 

Miguel’s biografie:

Met grafisch bloed in zijn aderen groeit Miguel samen met zijn broer op tot Hilversums kakkertje. Omdat hij zo lang klein blijft ontwikkelt hij een noodzakelijke welbespraaktheid en, omdat niet alles vanzelf komt aanwaaien bij hem, ontwikkelt zich het karakter van een doorzetter. Als ondernemerszoon is hij, mede door zijn Montessori-scholing, zó levensbewust, dat hij op zijn zesde al weet wat hij wil worden. Net als zijn vader, zijn beide grootvaders en zijn overgrootvader ziet hij wel iets in het managen van het familiebedrijf: Boekbinderij Delcour BV.
Vol overtuiging stort hij zich na de Mavo op het grafische vak en studeert na Grafische Technieken in Amsterdam af als Technisch Bedrijfskundige / Grafisch Manager in Tilburg. Nieuwsgierig en hongerig naar kennis en ervaring over Oosterse managementstijlen, besluit hij in 1999 een half jaar werkervaring op te doen in Hangzhou, waar zijn bijzondere liefde voor China ontstaat. Na terugkeer besluit hij zijn studiecarrière te bekronen met een studie Bedrijfswetenschappen aan de RSM Erasmus Universiteit te Rotterdam met als specialiteit ‘Strategic Management’.

Gedreven door zijn nieuwsgierigheid en bijzondere interesse in organiseren, is hij al ruim vóór zijn eerste studie actief op het gebied van ondernemen en besturen, waar hij zich zijn faciliterende stijl eigen maakt. Nog tijdens zijn studie neemt hij zitting in de Raad van Toezicht van een woningcorporatie. Na zijn studie werkt hij als organisatieadviseur bij MWP Advies in Delft, waar hij ruimschoots kans krijgt om daad bij woord te voegen; een Rotterdams geadopteerde eigenschap die hij zeker bezit. Eén maand na zijn proeftijd koopt hij samen met zijn vrouw een huis in het strategisch liggend Zoetermeer. Nog vóór zijn 30ste richt hij Firm in Enterprise™ op, waar vanuit hij diverse (internationale) bedrijven en instellingen vereenvoudigt met logica en inspiratie. Hiermee is Miguel de eerste en enige Organisatievereenvoudiger® ter wereld.