Zoals jullie al weten van onze geschiedenis pagina zijn wij de 5de generatie grafici. Na de opa van opa, de vader van opa, opa en papa stroomt het boekbindersbloed door onze aderen.
Nou zijn wij nog best jong, maar je bent nooit te jong om te leren!

Omdat papa de familie traditie hoog wil houden, wordt momenteel bezien of hij voorzitter kan worden van Stichting Handboekbinden. Bij de kennismaking die hij gehad heeft, is hij, samen met ons, uitgenodigd in de Pieterskerk in Leiden, waar de Boek Kunst Beurs wordt gehouden, georganiseerd door deze stichting.

Nou, daar zijn wij wel voor in. Wat papa doet moet hij weten, wij houden hier wel van. Chloé is erg van het precies knutselen en Sylvain vindt ook alles leuk en vindt boeken zo lekker ruiken. Tja, het zit in je bloed of niet.

Nadat Sylvain is opgehaald van zijn logeerpartij gaan wij via Intratuin (Chloé wilde ook sloffen) naar Leiden. En na een klein stukje lopen kwamen we net voor de regenbui aan bij de Boek Kunst Beurs. De kerk is groot genoeg voor een grote hoeveelheid aan kraampjes en zelfs plekken voor workshops boekbinden.

We worden bijzonder ontvangen en worden eigenlijk direct uitgedaagd om een boek te maken. Nou, bring it on!

Oh, wacht, hier kan je een bierviltje drukken, dat doen we even tussendoor, want drukken doen wij al jaren… Gewoon wat verf op een blaadje. Meestal met de hand, deze keer zelfs met een soort degelpers.

Maar goed, we komen hier om te binden niet om te drukken.
De kinder-workshop begint pas over een half uur, dus hebben we mooi nog even de tijd om de uitdaging aan te aan en de pagina’s die we hebben gekregen in het welkomst-tasje vast te naaien aan het door ons gekozen omslag.

Het is even zoeken hoe we moeten beginnen, maar gelukkig ligt er een korte beschrijving en zijn er veel mensen die tips geven.
Eigenlijk niet eens nodig, want de slag is best logisch. Dubbelvouwen en aanduwen.

Een mooie vouw de basis, en daarvoor gebruiken we natuurlijk een echt vouwbeen.

Mama weet er al heel wat van en kan ons goed bijstaan. Papa staat slechts met zijn mobiel in zijn hand ons vast te leggen.

En als het hen ook boven de pet gaat, dan is er altijd wel een geschoolde handboekbinder die ons helpt.

Ondertussen gaat het dames-team als een speer en prikken er op los.