Poeh he, wat moeten we vandaag nog doen? We hebben al zo veel gedaan!

In de planning staat nog de Sagrada Familia, maar die is tot begin volgend jaar volgeboekt. Gelukkig weten we nog wel wat, want ze hebben hier een Chinatown.
Dat is een mooi begin. En wat is er mooier om je daar heen te laten rijden als een echte luie vakantieganger? Het is een stuk lopen en met de metro en weer een stuk lopen òf direct in een privé taxi van Uber (of Bolt) stappen en dan voor de deur afgezet te worden. En… dat is nog goedkoper én sneller ook dan de eerste optie.

Nou, zo gezegd zo gedaan dus.

Jammer dat we er voor 12:00 uur zijn en al honger hebben, want de dimsum restaurants gaan pas om 12:00 uur open. Dat houden we niet vol en dus stoppen we ons maar eens vol met patat en ei of een hamburger. We moeten goed eten, want we lopen ons kapot hier.

Na het eten gaan we aan de wandel in Chinatown en zien we een verdwaalde Arc du Triomph. Raar, want die staat toch in Parijs? Ben ik speciaal nog met papa geweest. Raar dit!

Ach, er zijn meer rare dingen, want we komen in een straat met wel 15 winkels naast elkaar met allemaal Japanse manga etc. En steeds nog maar een… we hebben er heel wat gezien, maar allemaal trekken we niet hoor. Nu zijn we er klaar mee… Tijd voor wat anders.

Een leuke ingeving, papa wil naar de kapper. Hij heeft net weer een beetje haar, moet hij weer geknipt worden, de ijdeltuit.
Maar, eerlijk is eerlijk het is nu aan de zijkant net zo lang als aan de bovenkant, het ziet er ook niet uit. En omdat het altijd leuk (en goedkoop) is bij de Chinese kapper, doen we het hier net als thuis, bij de Chinese kapper.

Oordeel zelf maar. Niets zeggen is het veiligst :)

 

En dan halen papa en mama mij toch over om ook te gaan. Mijn haar is veel te lang, maar ik wil in Nederland naar de kapper. Het hondje hier is echter zó schattig en papa en mama zeuren zo lang, dat ik toegeef.

En eerlijk is eerlijk, het zit mooi! En dat voor maar 20 piek.

We lopen lekker verder en komen weer in de bekende drukte. We zijn op weg naar de straatartiesten die kunnen tekenen, want er zat er een vanaf een foto een hond te tekenen, en wij dachten natuurlijk dat dat wel eens leuk kan zijn voor onze katten Mars en Milky.

De zon schijnt lekker fel, al gaat ie inmiddels al onder. Heerlijk weer hoor, met zo’n 16 graden en geen wind is het prima Kerstweer.

Waar we al eerder voor stonden, als afslag van La Rambla, maar niet in konden omdat het dicht was, is nu open, namelijk een markthal. Super leuk met allemaal hapjes en lekkernijen.

Wat fruit en een zak gesuikerde amandelen, vaste prik in Spanje.

En gewoon mooie kraampjes kijken. Niet voor ons, want meenemen kan niet zo makkelijk, zeker niet nu we ook geen ruim bagage hebben meegenomen. Traveling light betekent ook minder zooi kopen helaas.

Na een lange wandeling komen we er achter dat de artiest die we zoeken helaas vandaag niet aanwezig is. We besluiten terug te lopen (voeten zijn toch al moe, dus het maakt niet meer uit) naar de metro en dan naar de Arena te gaan, op 10 minuten van ons hotel vandaan.

En daar weten we dat er een lekkere Noodletent zit. Al moeten we eerst even een cd van Taylor Swift kopen, want Chloé is groots fan van haar en wil graag al haar cd’s hebben. Met geld voor een 10 (!) op school, haar rapport en andere activiteiten besluit ze deze cd’s te kopen.
Daarna is het toch echt noodletime!

Thuis doen we een masker, iedereen moet of hij nou wil of niet. Ik help wel.

Mama is het duidelijk meer gewend dan papa :)

Als je naast mooi ook slim wil worden en lief wil blijven, moet je wel de Slimste mens opzetten. (ook al doe ik het alleen omdat er een Bankzitter aan meedoet hoor).

Samen kijken we naar de Slimste mens én doen we twee potjes Rummikub. Die kleine man heeft mij even te pakken vandaag, ik had nog alles op mijn plankje en meneertje speelt even uit. Maar goed, genoeg keer dat ik gewonnen heb en de volgende keer pak ik hem terug!

Van oma horen we dat het goed gaat in Nederland, Kerst leuk was en de katten zich gedragen zoals ze dat altijd doen, door keurig de hele dag niets te doen en lekker te slapen. Wat een leven hebben wij en zij toch!