We weten, met behulp van mama -zoals altijd-, nog wel wat te doen vandaag. Een kabelbaan en een kerstmarkt staan op het programma.

Papa vindt het een goed idee om te gaan lopen naar de kabelbaan .Het is maar 31 minuten. We maken het iets langer omdat we eerst naar een ontbijtrestaurantje gaan.

Waar papa geen rekening mee heeft gehouden is dat de kabelbaan bijna boven op de berg zit en wij de wandeling niet alleen 31 minuten naar het oosten moeten lopen, maar ook 31 minuten richting de zon. Goede been-spier-oefening, dat dan weer wel.

En een mooie wandeling met mooi uitzicht!

Even zitten en even genieten van de zon en het uitzicht, het wordt steeds mooier.

Ja, het is echt een flinke wandeling! (we begonnen daar onder ergens waar ons hotel is).

Gelukkig redden we het wel en komen we levend aan bij de kabelbaan.

 

Leuk en spannend!

There we go!

Iedereen een foto van zichzelf of een ander?

Kijk nou, het uitzicht is echt mooi. Wat een mooi gelegen stad is dit zeg. Groot ook. Het lijkt wel een beetje op die stad van Aladin met al die kleine straatjes.

Papa wil ook nog even in beeld :)

En boven bij het kasteel is het uitzicht nóg mooier.

En na al die ridderverhalen is het ook gaaf om echt bij een kasteel te staan op een ophaalbrug. Dit is imposant hoor!

Onze benen geven aan dat terug lopen niet handig is. Wij dachten dat we boven zouden starten, na die wandeling, en dus naar beneden zouden gaan. Dus…. een enkeltje gekocht. Dan gaan we niet weer de volle mep betalen voor de terugreis. We pakken het anders aan, we nemen een Uber. Nou ja, die laat het afweten, maar gelukkig rijden ze hier ook voor Bolt (concurrent van Uber). En die man komt snel aanrijden. Klein ophaalfoutje, maar dat kan de beste overkomen. Hij brengt ons keurig naar het winkelcentrum waar we weer even willen chillen en wat eten.

Dan moet je ons natuurlijk niet voor een TacoBell zetten, want daar hebben we wel zin in.
Ok, geen flateuze foto, sorry…. wel een van TacoBell.

Daarna gaan we naar het winkelcentrum. En daar is een super leuke machine die vormpjes kan maken van suikerspinnen. Dát willen we proberen.

En het resultaat mag er zijn. Mooi he?

Dan is het shop-tijd, maar ik plak dus blijf ik even buiten als zus en mama kleding zoeken.

Met de vermoeidheid nog steeds in de benen, houden we het niet lang vol en strijken we weer neer in een tentje waar ze wat lekkers hebben. Van alles wat, twee soorten wafels, ijs en churros. Voor ieder wat wils.

Alle spieren weer ontspannen? Dan gaan we de kerstmarkt op. Heerlijk in de zon en zonder jas op een kerstmarkt lopen, lekker hoor.
Er is van alles. Maar alles fotograferen vinden we ook zo wat, boek maar een reis naar Barcelona volgend jaar, het is aan te raden!

Hier een overzicht.

Aan het eind staat een reuzenrad. Tja, dan heb je geen keuze… daar gaan we in!

Het is niet heel lang wachten, want erg druk is het niet.

En zo hebben we heel wat rondjes gemaakt samen.

Met mooi uitzicht, ondergaande zon en elkaar. Mooi Kerstfeest!

Terug lopend aan de andere kant van de markt zijn wat (kinder) activiteiten. VR kerstslee is wel leuk. De mannen gaan samen een ritje maken.

En dan in de schemering helemaal terug naar La Rambla, lekker paaltje-over.

Bij een van de tentjes vinden we een kaartje die ik graag naar Jailey stuur. Je kan niet op vakantie gaan zonder je vriendin een kaart te sturen toch?

Hierbij het bewijs dat hij echt op de post is. Jailey, ik hoop dat je hem op tijd krijgt!

En dan via de metro terug naar de halte bij ons hotel. Daar zit Tapa Tapa een tapas-restaurant, ook daar ontkom je niet aan in Spanje.
En nog lekker ook!

Terug met de benenwagen en dan traditioneel Rummikub-tijd. Tot ergernis van onze ouders winnen wij inmiddels ook geregeld, bring it on boomers, we kunnen jullie hebben!