Het is Kerst vandaag, iedereen een vrolijk Kerst gewenst. Wij gaan vandaag lekker naar een kerstmarkt.

Niet zo veel keuze hoor, want alles is dicht :(

We beginnen met een ontbijtje, dit soort tentjes zijn in ieder geval wel open. Lekker rustig onze dag beginnen.

Ho, ho, ho! Nee geen Kerst… even stoppen met de blog. Tijd om te vertellen dat mijn tand er uit is. Kijk zo mooi als het er nu uit ziet!

Terug naar het ontbijttentje waar Chloé nog een nabrander wil eten, nog een croissantje. Maar… die durft ze niet te halen. Ze spreekt al een beetje Frans, maar Spaans zit er nog niet in. Sylvain spreekt alle talen, dus die haalt helemaal alleen even een hapje voor zijn zus, in het Spaans. Soms heb je gewoon een talenknobbel…

En zo smaakt hij nóg lekkerder op deze mooie Kersrdag.

Daarna gaan we de metro in op weg naar de kerstmarkt.

We mogen wat vroeg zijn, maar als het om 10 uur open gaat, dan zou je denken dat het rond het middaguur echt wel open is. Nou, daar denken ze er in Spanje vast anders over. Ach… fotomomenten genoeg.

Echte stoere foto’s kan je maken hier.

Ach, er is genoeg nog wel open gelukkig, zo ook de bubbletea-tent.

Na heen én weer te zijn gelopen komen we op het plein van de duiven. Als je denkt dat er veel duiven op de Dam zitten, dan moet je hier eens kijken. Als het regent heb je duivensoep…

Onze stappenteller is inmiddels op hol geslagen, maar we zijn op de La Rambla, de straat waar het allemaal gebeurt. Alleen, waar dan? In de zijstraten is er ook wat te doen, maar ook niet echt druk. Is het Kerst of zo?

Kijk, hier begint het al wat te worden…

Midden in de straat zijn twee jongens met twee voetballen aan het stunten. Gaaf om te zien (zo leuk dat we geen foto’s maken). Ze draaien muziek die Sylvain graag wil hebben. Gelukkig kunnen wij als we een terrasje pakken met Shazam nog even uitvogelen welke muziek het is.

Ondertussen komt de Hare Krishna ook nog even wat geluid maken.

Met volle buikjes lopen we de tweede helft van de La Rambla. Het is niet alleen drukker, maar hier wordt ook leuk (en zeer goed) getekend.

Met hier en daar een kraampje en wat mensen komen we iets bijzonders tegen.

Een man met een schaar. Nou is dat niet zo heel speciaal, maar wat hij er mee kan is wel gaaf.
Uit de losse hand knipt hij een papiertje in de vorm van je gezicht. Even staan en nog geen minuut later is hij klaar.

Even goed kijken en klaar.

Nog eentje dan…

Knipperdeknip…

Tadaaa!

Het begint te schemeren.

Tijd voor ons om ons terug te trekken richting de halte bij ons hotel. Bij het winkelcentrum in de buurt hebben we een reservering gemaakt bij de Dumpling-tent.

Uiteindelijk was het niet nodig, want alle restaurants zijn open, maar voor de zekerheid wel een geruststellend gevoel om iets te hebben. We zijn een uur te vroeg, maar dat maakt ze niet uit.
Een lekker kerstmaal met van alles, gewoon omdat het Kerst is natuurlijk!

Thuis nog heel even chillen en natuurlijk Rummikub spelen. Bovendien is er nog tijd om onze huid te verzorgen. Vandaag nemen de dames mij onder handen, krijg ik een nóg mooier en gladder huidje van.

En mama doet ook mee!