Omdat ik nu weet wanneer de kuur begint, moet ik AvL nog even bellen voor het maken van een scan afspraak. Ik kreeg er een verrassing bij.

Net 7 minuten te laat bel ik met het spreekuur. Tijdens het bellen las ik op de folder de bel tijden. Maar… gelukkig zijn ze ook daar allervriendelijkst en verbinden ze mij gewoon door naar de MDL afdeling (Maag, Darm, Lever). Ik word lief geholpen door een dame die met mij een scan-datum prikt, maar ze geeft aan dat ze alleen een CT-scan heeft staan en geen MRI.

Raar, want het was juist heel specifiek dat ik beide moest hebben.
Na wat doorvragen belde ze met mijn Oncoloog uit het AvL en gaf aan dat hij mij zo zou bellen. Nog even snel de afspraak gemaakt en toen belde hij mij al terug.

Lang verhaal kort, nadat ik bij hen geweest ben, hebben ze met een multidisciplinair team nog even naar mijn bestanden gekeken en tot de conclusie gekomen dat het allemaal toch iets minder slecht is dan ze lieten voorkomen. Het is nog steeds niet goed, de tumor ligt nog steeds niet los, maar de 9 weken hebben net iets meer gedaan dan ze dachten.

Dat geeft hoop, zelf hij gaf dat aan. Op basis van wat ze zagen denkt hij echt dat de scan van over 6 weken een goed resultaat moet geven. Heel misschien kunnen we de 4de kuur overslaan, maar dat wil hij nog niet zeggen.

Een beetje raar gesprek, omdat het na de uitslag komt, maar het is wel lekker het weekend in gaan, met het gevoel dat er een echte kans is dat het goed gaat komen.

Nu eerst lekker een weekendje weg. Daarna in ieder geval 6 weken flink ademhalen en doorzetten, maar nu met wat meer vertrouwen dat het echt goed gaat komen.
Ik kan niet wachten!