Na bijna een jaar wachten, krijgen wij vandaag eindelijk ook zonnepanelen.

Het is wel even schrikken, want ze staan een uur eerder voor de deur dan afgesproken. Met de hitte wel te begrijpen, maar niet handig voor ons, en zeker niet voor hen, want ze zijn zelf niet compleet.

De lift komt wel een uur later, dus ze kunnen niets. Gelukkig zijn onze buren zo lief om de mensen wel via hun daken met de ladder naar boven te laten gaan, maar zonder lift krijgen ze toch geen spullen naar boven.

Eerst maar wat koffie voor ze regelen, dat kunnen zus en ik, dan kunnen papa en mama snel douchen. Na een uur komt de lift en kunnen ze ook beginnen.
Wel erg sneu van Zonneplan, want ze laten deze heren ladders opklimmen wat niet mag (8 meter en nog wat kan echt niet!) en papa heeft nog twee keer contact opgenomen om te bezien of het wel goed zou gaan. Blij met de buren dus, dat het toch nog kan.
Daarnaast melden ze dat de elektriciën ziek is en ze dus wel plaatsen, maar niet kunnen aansluiten.
Nou lekker dan, dit is wel zon maar geen plan. Beetje sneu. Maar goed, we maken het beste er van.

Wat ze wel uitvinden is dat wij weinig kabels hoeven te trekken, omdat er een stroomlijn terug gaat naar de stoppenkast. Wel fijn! Nu nog ‘even’ laten regelen. Het duurt nog een maand voor ze komen, zo druk is het, flink balen!
Wel vast uitgevogeld dat leiding 2 gebruikt kan worden om de stroom naar de stoppenkast te krijgen.

Er is veel zon, volgende keer graag wat meer plan. Maar hoe dan ook, binnenkort hebben wij ook werkende zonnepanelen en dragen we weer wat bij aan het milieu!