Zoals ook vorig jaar, hoef ik geen cadeaus voor mijn verjaardag. Ik heb al zo veel…. ik wil liever een belevenis!

Nou hebben we, door papa, al snel een weekendje Bonte Wever gedaan, maar dat is natuurlijk niet min eigen cadeau. We moesten alleen erg lang wachten omdat het zo’n gewild cadeau is.

Maar vandaag is het dan zo ver, een workshop pottenbakken like a pro!
Sylvain is te jong en te klein om mee te doen en zal het ook niet zo leuk vinden, dus die heeft een deal met oma om er een feestdag van te maken.
Vroeg op, want eerst langs Hilversum en dan met de auto naar het centrum van Utrecht kost ook even tijd. We starten om 10:30 en willen niet te laat komen.

Een super mooie locatie waar we ons zeker kunnen vermaken en wat leren, het ziet er in ieder geval al heel veel belovend uit!

Het ziet er nu nog schoon uit.

Nadat iedereen binnen is, het is een team van 7 cursisten, en we onze drankjes ophebben, gaan we beginnen. Het ziet er gelijk al echt uit!

Het is, zo wordt ons verteld, een stuk lastiger dan het lijkt. Het maken is lastig, maar het centreren van je werk kan zo twee jaar duren voor je dat snapt. Nou… dat zullen we nog wel eens zien! Doe het eerst maar eens voor!

Vol bewondering in ieder geval…

 

Mmmmm ziet er toch wel lastig uit.

Als ze het goed voor gedaan heeft, is het onze beurt!

Als je eenmaal zit, wordt het toch even spannend…

Maar we zullen moeten beginnen, geen ontsnappen meer aan!
(papa zit aan de overkant en maakt foto’s, maar met vieze handen lukt het niet de hele tijd… sorry)

Alsof ze het vaker gedaan heeft!

Kijk zelf maar

 

Ze is er in ieder geval blij mee!

Het gaat prima, als is het soms goed om even wat hulp te vragen.

 

Maar dan… beginnen we het door te krijgen. Als je eenmaal het midden hebt, moet ie omhoog en naar bendeden voor de breedte.

We proberen van alles, breed en smal, hoog en laag en het lukt ook nog.
Helaas is niet zo dat als je denkt aan een bakje dat het dan geen kopje wordt (zoals bij papa), maar dat mag de pret niet drukken.

En van een bol maakt mama zo een kopje.

Ik maak er vooral een puinhoop van, maar ook ik weet er een mooi bakje van te maken, kijk maar!

Goed om tussendoor les te krijgen en dat ze komt helpen met het weghalen van het werk, want na het drogen met een föhn moet het voorzichtig verwijderd worden. Dan later 4 weken drogen, dan in de oven, dan drogen dan glazuren en weer in de oven…. duurt dus nog wel even voor we het in het echt gaan zien.

We mogen 3 werkjes, maken, dus we gaan nog even verder!

Ik ben klaar, maar mama maakt nog één kunstwerk:

Dan is het toch echt opruimen… Gelukkig valt het werk mee…

Gelijk even de kans om ook een foto van papa te maken. Wij zijn iets eerde klaar en hebben dus eerder schone hanen.

Papa heeft 2 werkjes bewaard, de middelste was mislukt en wilde hij toch niet. Gelijk maar weg gedaan.

Deze twee maal 3 zijn van ons (mama en mij), we mogen er één kiezen zonder bijbetalen, maar wij kiezen lekker wat wij zelf willen… Te leuke belevenis en een herinnering om te laten gaannu.

We gaan het zien… over heel wat weken krijgen we een mail en kunnen we zien wat er van geworden is. Ik heb de potjes en bekers gekozen en een kleur mogen kiezen van het glazuur. We zullen het resultaat zeker delen, maar de dag is nu al geslaagd, een super belevenis weer voor mijn verjaardag.

Nu lekker wat eten in de stad en dan lekker naar oma terug om met de hele familie uit eten te gaan voor de geboortedag van opa die helaas al weer 6 jaar niet meer bij ons is.