Ondanks de kou, gaat de tijd hard. Vandaag weer een leuke dag waar ze naar uitgekeken hebben. Ze mogen vandaag met lieve husky’s gaan sleetje rijden. Dat willen wij ook wel eens! Eerst maar eens kijken hoe het gaat.

Lekker vroeg ontbijten, want ze moeten bijtijds aangekleed en wel klaar staan bij de buurman (waar de activiteiten worden georganiseerd). Nou, ze zijn er klaar voor en ze weten inmiddels hoe we ons moeten aankleden zonder het koud te krijgen.

Laat die bus maar komen!

De omgeving is mooi, de bus wat krap.

Maar wat maakt het uit, het is en blijft genieten. Het uitzicht is ook erg mooi.
Delcour bezet de hele achterbank.

Niet zo heel veel later komen ze aan bij de husky-slee-farm of hoe het ook heet. Een mooie en goed besneeuwde omgeving ergens midden in het land. Het is niet te horen op de blog, maar wat een herrie!
Ze pakken zich goed in met wanten en de bivakmutsen etc. De handwarmers die papa had besteld zijn super lekker, ruim 7 uur lang echt warme handen, als je ze in je wanten stopt. Handig voor als je een foto gaat maken, want dan moeten je handen snel weer terug in de wanten om op te warmen. Het valt vandaag nog mee, -10 hier en -3 in de stad, donderdag of vrijdag gaat het richting -17 en mogelijk dus nog kouder.

De slee-baas geeft uitleg hoe het werkt. Ze heeft een koptelefoon op haar hoofd, waarschijnlijk voor de honden, want het zijn er ruim 100 en als ze ons zien aankomen weten ze dat ze mogen rennen en daar hebben ze duidelijk zin in.

Na de uitleg snel naar de slee’s die klaar staan met 5 of 6 honden.

Met 20 man, 2 man per slee, dus toch 10 x 5 of 6 honden is een heel hoop herrie!

Maar dat maakt niet uit, wij hebben er zin in en de honden duidelijk ook. Aaien mogen we straks, want ze willen eerst presteren, daarna worden ze rustiger en kunnen we knuffelen.