Dag één van de vakantie, mama heeft het weer voor elkaar, ze heeft weer een leuk uitje gevonden. Morgen naar oma, maar vandaag dus precies één dag om wat leuks te doen met z’n viertjes.

En die kans pakken we, beleven wat er te beleven valt. FloriWorld, een leuk beleef-museum over bloemen naast Royal Flora Holland.

Veel foto’s vandaag hoor, maar dat is de bedoeling geloven we hier…
Eerst maar eens binnen zien te komen. Het is erg rustig, heel erg zelfs, maar dat vinden wij fijn. We krijgen een armbandje met een chip er op, zodat we dingen kunnen personaliseren, zo legt de dame van het museum uit.

En ze heeft gelijk, want als je hier ‘bliept’ krijg je een persoonlijk welkom.

Dan moet je door een gang met super grote en mooie foto’s.

En zo kan je van een koe in 2 stappen in een veld met bloemen staan en gelijk wat in je schoen voelen… Erg goede foto’s dus.

Oh hier kan ik inspringen!

In de eerste ruimte kom je in een hal dat ingericht is als tuin. En het ligt er erg mooi bij, petje af voor het tuinonderhoud.

De beautiful lady photo place:

Best groot deze hal.

Door een deur met gordijn kom je in de volgende ruimte. Een totaal lege ruimte met alleen maar bewegende beelden, op de muren én de vloer. Gaaf! Je weet niet waar je moet kijken, maar waar je ook kijkt is het mooi. We hebben eerder zoiets gedaan in Parijs, dat was de “Atelier Lumiere Van Gogh. Lekker Hollands”, zie blog.

Maar goed, dit is dichterbij en zeker zo gaaf!

Grappig, je kan foto’s schieten wat je wil, maar het is echt nóg mooier als je er zelf in staat.

Zo loop je in Nederland…

Zo sta je oog in oog met een muzikale zonnebloem, of lig je droog in het water.

Van water is het een paar seconden in de ruimte en zien we een astronaut zwemmen in de ruimte. Je snapt het al, er gebeurt te veel om op te noemen, zelf maar gaan kijken dus.

Daarna komen we in een kamer waar het weer lekker foto’s schieten is. Allemaal verschillende ‘hokjes’ waar wat mooi ingericht is.

Daarnaast staan terminals waar je kan bliepen en aangeven wat jouw favoriete bloem is. Sylvain kiest deze mooie blauwe, mama koos voor deze roze roos.

 

En daarnaast zijn weer van die hokjes maar dan waar je een foto kan maken. Nou, dat willen we wel.
De eerste mislukt wat, want de handen van Sylvain waren er te snel bij om te kiezen… Gelukkig mocht ik de foto van papa ook gebruiken om een foto te maken met een mooie achtergrond. (je mag allemaal maar één keer)

Sylvain kiest, nadat hij het doorheeft, voor een astronaut, even kijken of hem dat staat.

Mama maakt weer een plaatje van zichzelf. Deze mag wel groot, mooi he?