Weer een mijlpaal vandaag. Naast een negatieve COVID-test ook mijn laatste pillen vandaag.

Normaal zou ik eigenlijk afgelopen vrijdag avond mogen stoppen met pillen, maar omdat mijn eerste chemo qua ontvangst voor mijn lichaam niet een groot succes was, mocht (lees: moest) ik even wachten met pillen slikken. Maandag begonnen en dus vanavond mijn laatste pillen gevolgd door een iets kortere ‘stopweek’ die bezien mag worden als ‘witte week’ na een ‘zwarte week’ en een ‘grijze week’. We gaan het zien.

Afgelopen week, dus de grijze, was eigenlijk zeer goed. Vrijdag, precies 1 week na de chemo, viel er in de avond onder de douche iets van mij af (figuurlijk :) en stond ik vol energie in mijn pyjama naast mijn bed… zin om een box-wedstrijd aan te gaan of zo… Gelukkig is het bij mij mind over body en ben ik gewoon in bed gaan liggen.
De hele week eigenlijk opvallend sterk gevoeld. Af en toe een ouwelullen-slaapje, want het is met ups en downs, maar in de ups genoeg energie om gewoon te werken en zelfs maandag avond fysiek naar kantoor te gaan.

In onze grote zaal met 5 bestuursleden, op afstand van elkaar, deelgenomen aan de ledenraadsvergadering. Zo kunnen we elkaar inhoudelijk en technisch helpen en kan ik netjes het kantoor afsluiten aan het einde.
Een lange zit, maar gelukkig fysiek goed vol te houden.
Vooraf heb ik wel gevraagd of iedereen zich wilde testen, zodat ik het risico om nu corona te pakken zo klein mogelijk maakt. Het zou wat zijn als ik dat er nu bij krijg, moet er niet aan denken. Als er dan geen code zwart is en ik zou nog het geluk hebben niet op de ic terecht te komen, dan mis ik alsnog mijn tweede chemo… dat wil ik natuurlijk niet.
Gelukkig iedereen negatief en voorzichtig.

Wel even schrikken als je de volgende dag gebeld wordt dat je buurman van die avond alsnog positief blijkt te zijn. Net besmet en dus nog niet zichtbaar op maandag, maar wel even schrikken. Voor hem, maar ook voor mij.
Gelukkig na 5 dagen vandaag een test gedaan en die is gelukkig negatief. Ik voel mij dan ook niet ziek als het gaat om COVID-gerelateerde klachten, de rest, misselijk, slap, moe, geen eetlust, etc. etc., is niet passend bij COVID maar past meer bij de chemo en de pillen die ik braaf slik.

Deze week goed genoeg om af en toe op de fiets te zitten, vandaag zelfs met lekker weerstand 10km gedaan. Mijn beenspieren voel ik uit mijn lichaam gaan. Als ik trap loop voel ik een wat trillerige spier zijn best doen, van de andere spieren heb ik geen idee, want ik loop geen trap met mijn armen, en heb door het thuis hangen ook niet veel fysieke activiteiten te doen. Blij dat de verbouwing helemaal klaar is en dat mijn mantelzorg-team mij zo vreselijk goed helpt! Ik ben nooit breed geweest, heeft toch geen zin, want met mijn kleur heeft showen toch geen zin, je knijpt vanzelf je ogen dicht als ik een korte broek aan heb.

Maar goed, het was een mooie grijze week, ik zie uit naar een ingekorte witte week waarin ik lekker kan functioneren.
Cheers, de laatste twee zitten er weer in voor deze ronde!