Inmiddels bijna drie weken verder. De uitslag van het vorige onderzoek was zo goed dat we even moesten wachten op mijn bloedwaarde in de weken erna.

Op 17 september dus weer langs geweest om bloed te prikken, en het gaat inmiddels zonder flauwvallen, om te bezien of het probleem opgelost is of niet.

Vandaag ontvang ik de officiële uitslag van de endoscopie en dus van de huidige bloedwaarden van gister.
En zoals verwacht, net als zoals ik mij voel, helemaal goed! Geen enge dingen in mijn darmen en mijn bloed en ijzergehalten zijn een stuk hoger. Ik heb minimaal last van een middenrifbeukje, niets ernstigs, gewoon wat pillen mee op vakantie om mijn maag koets te houden, zodat het breukje zich kan herstellen.

(bron mlds.nl)

Omdat het nog niet hoog genoeg is, krijg ik nog een extra optie op een ijzerinfuus, die ik natuurlijk graag aanneem, temeer ook omdat we op vakantie gaan begin oktober en ik dan graag mee doe met alle activiteiten.

Toch is mijn internist (de held!) doortastend en wil echt weten hoe het komt dat ik mijn bloed verloor. Ondanks de goede uitslag wil hij toch een MRI doen, gewoon voor de zekerheid. Mocht het niets zijn, dan toch ook nog een videopil, net zo lang tot hij gerustgesteld is.

De MRI lukt niet meer voor de vakantie, maar met een extra zakje ijzer kan ik prima drie weken lekker genieten met mijn lieve vrouw en kids.