Vandaag ga ik, zoals eerder aangekondigd, een MRI doen. Men wil weten wat er in mijn hoofd zit. Nou, dat zullen we wel eens zien dan.

Het is wellicht de slechtste blog ooit. Waarom, kom ik zo op, ik neem jullie eerst even mee naar binnen in het Langeland Ziekenhuis. Lekker dichtbij.

De deur is altijd leuk. Rondje van de zaak!

We waren wat vroeg, dus mochten even wachten op de stoelen. Goed moment om de brief even te lezen.

Om 08:00 uur is het tijd, ik meld mij aan en wij mogen direct doorlopen naar wachtruimte 4.

1 en 2 hebben we al gehad… waar is 4?

Waar is 4 dan?

Oh, daar is ie! Zitten en wachten tot we geroepen worden.

En dan nu… niets.
Daarom is het zo’n slechte blog. Eenmaal binnen moet ik mijn schoenen uit, daar zitten batterijen in. Ik mag niets meer met ijzer hebben, want het apparaat (de MRI) is een grote magneet.

Papa mag mee naar binnen, en moet daarom ook zijn horloge, telefoon, parkeerkaart, etc. achterlaten. Met als gevolg… precies, geen foto’s, geen video’s, geen geluid, helemaal niets!

En het was zo’n belevenis. Want wat maakt dat ding een herrie, dat hadden ze niet verteld. Alsof je op een stoomboot zit die met noodsignalen door midden breekt, terwijl je naast een bouwplaats waar geheid wordt ligt.

Ja, ik krijg keurig oordoppen in én een koptelefoon op. Daarnaast nog twee stukken schuimrubber naast mijn koptelefoon om stil te liggen, want ik moet 30 minuten stil liggen. Niet bewegen in een spannende omgeving met veel herrie… Ik kan het!

Best wel even spannend, en telkens een ander hard geluid, maar wetend dat papa naast mij zit en de mevrouw mij in de gaten houdt, blijf ik onverschrokken stil liggen en gaan alle scans in één keer goed.

De MRI is eigenlijk een super grote magneet in de vorm van een Apple-design met een Philips logo er op.
Hier een impressie (foto’s eerlijk gejat van internet).

 

Het doel van de scan is een plaatje van mijn hoofd. Lastig om te laten zien, want wij hebben ze niet, maar… ook daar is een voorbeeld van te vinden op internet. Straks hebben ze dus ook zo’n overzicht van mijn hoofd. Op 4 mei krijgen papa en mama de uitslag.

Als je nog wilt weten wat voor herrie de scans maken, moet je deze video maar eens kijken (ook niet van mij).
Stukje spoelen als het te lang duurt, dat kon ik niet, maar het geeft wel een beeld van de herrie.

 

Als ik meer weet, weten jullie het ook.

Mooie Koningsdag morgen!