Yes, eindelijk mogen ook wij -de jonkies- buiten zwemmen. Het was nog te koud, maar omdat de warmtepop van het bad voor maandag kapot is, mogen we vandaag meedoen in Hoek van Holland.

Spannend is het wel, hoe koud is het water? Hoe voelt dat dan? Is het erger onder water of boven water in je badpak. Ik bedoel, het is nog geen zomer. 8,5 graden op het moment van zwemmen… Mmm dan zal het water wel meevallen.

Het is een goed verstopt zwembad, midden in een woonwijk. Maar met Google is het nooit zoeken natuurljk. Zelfs een parkeerplekje valt mee, als is er niet veel plaats meer.
We zien het hek al… De spanning begint te komen.

Ik hoop wel dat er iemand is die ik ken, want mijn vriendinnetje reageert niet op de app, vrees dat die nog ziek is.

Gelukkig is papa bij mij en zie ik dat hij vast even kan kijken aan de kant. Niet de bedoeling, maar wel redelijk veilig m.b.t. corona

Gelukkig herken ik de trainers en herkennen ze mij ook. Dat is fijn, want dan kan ik snel doorlopen, ook al ben ik nog redelijk alleen.

En voor je het weet loop je dan buiten in je badpak. Alsof het heel normaal is…

Het lijkt hier zo aan het bad wel zomer. Deze twee grote mannen staan lekker te kleppen in hun zwembroek.

Ook al waait het niet hard, het is toch wel koud als je moet zitten wachten. Gelukkig kan een winterjas prima over een badpak, en een muts hebben we allemaal op…

En dan is het zo ver. Instructies…

Kort daarop ga ik richting het water om na een klein half jaar voor het eerst weer in het water te mogen springen. (douchen en badderen uitgezonderd natuurlijk).
Weet ik nog wel hoe het moet? Zink ik niet? Hoe ging het ook al weer?

We gaan het zien, here we go!
En dan draait er in mijn hoofd een knop om. De zwemstand springt aan. Ik voel niet eens aan het water, maar spring er gewoon in. 1.10 meter diep is het, mijn voeten raken de bodem en ik begin te zwemmen. YES, ik kan het nog.
Sterker nog, het voelt fantastisch! 23 graden water, soepel in de beweging, ik snijd door het water alsof ik er nooit uit geweest ben. Heerlijk… thuis in het water!

Om de rest van de zwemmers niet in beeld te laten komen is de volgende video wat bewerkt, zodat jullie mij wel kunnen zien gaan.

 

Na diverse slagen nog een baantje borstcrawl en dan nog een paar met flippers en snorkel, we halen alles er uit wat er in zit.

In een woord fantastisch! I’m back in the water, Ranomi, here I come!