Het fijne van onder de 12 jaar zijn is dat nog heel wat mag. Nu we net uit twee weken strengere lockdown komen mogen we -binnen de vereniging- weer wedstrijd zwemmen. Twee afstanden en daarom verdeeld over twee zondagen.

Vrijdag voor het eerst sinds twee weken weer trainen, en vandaag al een wedstrijd. Slagen naar keuze, dus voor mij geen rugslag. Wel de 50 meter schoolslag en 100 meter vrije slag.

Helaas zonder publiek, maar wel iets heel bijzonders. Voor het eerst is de wedstrijd via een live-stream te volgen via Youtube. De kans voor meer mensen om te kijken en ook voor mijn vaste fans om er toch bij te zijn.

Gelukkig gaan mijn zwemvriendinnen (bijna allemaal) ook, waardoor het voor mij ook leuk is.

Het is lastig vertellen zonder het te laten zien, maar wij moeten ons concentreren en mogen niet op onze telefoons. In twee uur is het al weer bekeken, het tempo ligt hoog. Niet alleen van het zwemmen, maar ook van de planning en organisatie.

Maar, jullie kennen mij, alles voor mijn trouwe fans, dus stiekem tussendoor 2 foto’s gemaakt.

 

Het is allemaal van Blue Marlins, de nieuwe naam van mijn zwemvereniging, voorheen The Hague Swimming.

Zoals al gezegd kan het thuis worden gevolgd. Papa, mama en Sylvain zitten op groot scherm te kijken en te genieten.

Dat geldt ook voor oma, die zit met de planning op schoot om te kijken of ze mij kan herkennen. Lastig, want de meeste dames hebben een roze badmuts. Maar als je goed de stream volgt hoor je mij in de aankondiging, dan weet je welke baan ik zit en dus kan je mij vinden.

De stream is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=7kZm2FLEnpc

Maar het kan zijn dat deze weg is en dat de video te vinden is op het Youtube account van Blue Marlins.
Die vind je hier: https://www.youtube.com/channel/UClPinzpTT4PsssaDjNpclcw

(wil je niet zoeken, de wedstrijd is hier: https://www.youtube.com/watch?v=7kZm2FLEnpc&t=2348s)

In de op één-na rechter baan sta ik achter het startblok klaar…

Enkele seconden later sta ik al op het startblok.

En met een start-fluit lig ik al weer in het water. Het gaat zo snel allemaa.

Voor je het weet ben ik al weer op de terugweg.

Een rare sport. Uren trainen per week, jaar in en jaar uit, om in enkele seconden te laten zien wat je kan… zwemmen.

Maar het gaat om de lol en ik zwem tegen mijzelf. Wij (de jeugd) zwemmen nog niet voor de tijd, maar voor de kwaliteit.
Altijd leuk natuurlijk om sneller te gaan, maar techniek is meer van belang. De tips van vandaag, langer onder water en mijzelf tot een kleiner bolletje maken bij de keerpunten.
Goed om de komende trainingen te oefenen, volgende week weer een wedstrijd. Daar mag ik eindelijk voor het eerst de vlinderslag doen en de wisselslag. Vlinderen is mijn passie en voor velen de nachtmerrie, mijn kansen pijlen zijn gericht op volgende week zondag.

Tot dan!

 

Oh, de uitslagen zijn er. Een beetje lastig lezen, want het zijn de uitslagen van het hele jaar.
Als je kijkt naar de wedstrijd waar ik aan mee heb gedaan is het best goed! Goed opletten, want er waren ook andere wedstrijden elders, die staan er ook tussen.

 

Helemaal te hier downloaden.