Omdat we toch nog een knal-gevoel willen hebben deze week gaan we vol gas van start, zelfs voor of tijdens het ontbijt.

Knal-time it is!

We laten ons bedienen door juf-papa, hij kan nu toch niets doen, dus kan hij mooi ons ontbijt regelen.
Maar dan heb je ook wat… Zowel mooie letters van Sylvain als het afmaken van alle weektaken door Chloé.

Er is een vraag-maar-raak uurtje van juf Zillah, Chloé helpt mij met opstarten en ik kan zo mooi mijn vraag stellen.

Wat is 30-6? En dan wil ik niet het antwoord, maar de uitleg om het zelf te berekenen.

Alleen of ik nou een getallenlijn maak of niet, het beklijft niet. Juf Zillah en papa smoezen wat zodat papa weet hoe hij het verder kan uitleggen en mij kan leren hoe ik nou onthoud wat het verschil is tussen 12 en 21.

Na het gesprek gaan we met de kleuren groen en blauw aan de slag, kijken of dit blijft hangen.
Maar nu is het tijd voor mij om te Junior Einsteinen.

En ook daarvan moet je af en toe pauze hebben en je even uitleven!

We kijken nog even samen naar wat vragen, niet alleen om samen te werken, maar ook omdat we gister vergeten waren een foto van ons samen te maken en het wel de bedoeling was om elke dag een foto van ons samen te gebruiken als blog-foto. Hierbij dus.

Kijk nou, ik heb een mooi plaatje verdiend door kei hard te werken, trots!

Papa heeft ondertussen een Zoom-vergadering met oma opgezet. Oma en ik hebben een date om te leren hoe ik een mondkapje kan naaien. Alle spullen staan klaar, en oma is er ook, gezellig.

Samen doen we ons best, maar mijn machine wil niet echt meewerken. Papa probeert het even snel te maken, maar houdt opeens meer onderdelen in zijn handen dan hij hoopte. Hij krijgt het gelukkig nog wel in elkaar, maar hij doet het nog niet (de machine bedoel ik dan). Helaas moet papa weg en moet ik dus even met de hand verder.

Na lekker chillen en tv of telefoon staren komt papa weer terug. Mama heeft weer een lekker maaltijd op tafel getoverd. Na het eten kruipt Sylvian lekker bij mama.

Quincy kruipt eerst lekker bij Chloé, maar als zij nodig is om even te kijken naar de inmiddels gemaakte naaimachine moet hij het even zelf uitzoeken op zijn kleedje.

Yes, hij doet het weer! Maar nu geen zin in…

En al helemaal niet als ik zie wat papa van mijn lapje gemaakt heeft. Die heeft duidelijk geen talent om mondkapjes te naaien.

Ik heb daar zeker meer kaas van gegeten, net als dansen. Even wat Tik-Tok moves aan mijn broertje leren voor we gaan slapen.

Zo ben ik niet de enige meer die al die dansjes kent en kan. Hij gaat vast vaker meedoen.

Overigens hebben we vandaag gehoord hoe laat we naar school mogen op woensdag en donderdag en welke ingang etc. Handig om te weten. Nóg leuker is het voor Sylvain om te horen dat hij uitverkoren is om vrijdag ochtend ook lessen te mogen volgen. Hij is er speciaal voor gevraagd, gaaf he? Kans om nóg meer te leren van de echte juffen. Iedereen blij en trots op hem hier!

Maar nu is het tijd om bij elkaar te kruipen, ik logeer al weken bij Sylvain op de kamer, nadat hij een half jaar bij mij heeft gelogeerd. Wel zo gezellig!
Slaap lekker!