Woensdag… niet de eerste… niet de laatste… De zon schijnt, school is dicht, dus wij gaan lekker naar thuis-school.

Belangrijk om goed te starten, dus even flink ontbijten.

En dan aan de bak! Schoonschrijven.

 

En natuurlijk Junior Einstein.

En dan klaar zitten voor hangout-gesprek nummer 1. Juf Annemieke sprak moed toe en hielp mij (en juf papa) met tips and tricks. Handig!

Na het gesprek (en het even spelen met auto’s) vallen er twee enveloppen in de brievenbus met onze namen er op… Spannend!

Zo leuk! Een Paas-pakket.

Van….. Van oma natuurlijk, zo lief! Dank je wel oma!

Waar waren we ook al weer gebleven? Oh ja…. werken…

Junior Einstein. Getallen verdubbelen.

Na een passende dank voor oma, ga ik lekker aan het meten. Hoe was het ook al weer…
mm | cm | dm | m | dam | hm | km
Een stoeptegel is 30 cm, 30 m of 30 km. Mmmmm alle drie niet toch? Dat gaan we checken.
(het antwoord geef ik niet, dat moet je zelf maar meten, anders leer je er niets van)

Nu weer even lezen…

En zelfs begrijpend lezen. Leuk om te doen. Ok, er staat volgens papa een taalfoutje in, maar toch… Ik snap de vragen.

Dan is het tijd voor de eerste klas-bijeenkomst, gezellig!

Nog even verder knallen, want er komt nog een lesje aan… In die tussentijd is het even rustig genoeg om het laatste werk af te maken. Papa weet de energie hoog te houden door per goed antwoord ons van persoonlijke motivatie te zien. Eigenlijk te gênant voor woorden, maar het werkt op onze motivatie en lachspieren.

Scherp blijven is van belang. Junior Einstein of niet, hier ben ik het niet mee eens… Ik kan mij niet voorstellen dat een ‘ng’ het punt is van scheiding van de lettergreep. Het mag dan fout gerekend worden, maar wij zijn er van overtuigd dat het een onterechte correctie is. Mocht er iemand van Junior Einstein meekijken, check aub even of het niet per ongeluk fout in het systeem staat.

Sommen geknald, goed he?

Zeer ontevreden met mijn eigen ’11’. De enen zijn niet even lang en staan soms scheef. Nou, daar weet juf papa wel raad mee. Die flanst zomaar even een werkje voor mij om het getal ’11’ te oefenen, wat een juf he?

Nu nog wat lees- en woordoefeningen, dan kan zus ondertussen haar Einstein afmaken en een lesje ongelijknamige breuken vermenigvuldigen. Geen idee wat het is, maar het klinkt wel leuk. Eigenlijk is het multiplication of eponymous fractions, want het lesje is in het Engels. Knappe zus heb ik he? Stiekem vond ze het te makkelijk. Bij het aftrekken van deze ongelijknamige breuken moet je de noemers nog gelijk maken, bij vermenigvuldigen hoef je niet eens moeilijk te doen… gewoon boven en onder de streep vermenigvuldigen. Appeltje eitje (voor haar).

Maar ik ben ook niet van lotje getikt, kijk maar eens wat ik zo even produceer.

We gaan nog even lekker fietsen met z’n drieën. Mama moet nog werken. We maken een rondje van zo’n 15 km. Met die kleine trap-rondjes van Sylvain is dat een heel eind. Leuk rondje en lekker gezond. Langer kan ook niet, anders verbrand papa zo erg haha… wat een papa hebben wij toch.

Na het fietsen is het lekker in bad of lekker op rare plekken hangen met een iPhone. Geen foto’s van het bad, we waren te laat, sorry.

En… mocht je je afvragen waarom er geen foto’s van mijn nieuwe fiets zijn? Dat klopt, deze krijg ik woensdag, met mijn verjaardag, pas. Even de spanning er in houden :o)

Morgen weer een dag, maar dan een donderdag. Toch weer eens wat anders dan een dinsdag of een woensdag. We gaan zien wat we dan weer gaan meemaken. Eerst maar eens lekker slapen. Welterusten!