Volgens ons lopen we qua werk al aardig voor, ondanks dat alles anders loopt dan gepland, laten we het ook vandaag niet vallen hoor.

We gaan gewoon aan de bak volgens de planning…

Naar aanleiding van de challenge van meester Walter en onze eigen plantjes van van de week, gaan we ook proberen om hem op ‘water’ te kweken, maar dan moet papa hem eerst opeten.

Stokje er in, en dan in water laten zakken. En nu?

Hop aan het werk natuurlijk! Lekker tellen en sommen maken op de computer en papier.

En dan nu… een mentor gesprek met juf Stephanie. Lang geleden, goed om even te (laten) zien waar ik sta. Leuk om weer even bij te praten en wat te kunnen laten zien. Ik ben goed bezig, leuk om het nog eens te horen.

 

Sylvain heeft er even genoeg van, hij gaat even kijken of zijn auto’s er nog wel goed bij staan.

Maar als het weer rustig is aan tafel, geeft hij even gas met zijn werkjes.

 

Ik laat even zien hoe je het werkje ‘handschrift’ moet oppakken.

En dat werkt aanstekelijk, want netjes schrijven dat wil toch iedereen?

We doen nog even een rekenrondje, gewoon omdat het kan.

Ieder zijn eigen sommen, deels zelfs zelf gemaakt. Door de frustratie over het niet mooi kunnen schrijven van het getal 11 ‘regelt’ papa wat extra sommen met toevallig deze uitkomst. Maar dat had hij natuurlijk pas achteraf door.

Dan is er een eerste class-meeting voor mij met de bovenbouw. Hier wordt echt hard gewerkt. Iedereen mag uitleggen wat hij of zij al gedaan heeft voor de opdracht. Het gaat lekker snel en iedereen heeft wel wat gedaan. Ondanks dat ik al mee mag doen, kijk ik liever nog even mee. Wel leuk om te zien hoe het er aan toe gaat. Het is duidelijk dat ik moet gaan opletten.

Tijdens dit gesprek is het te lekker buiten om met auto’s te spelen, ik ga lekker de tuin in!

Dan gaat het opeens allemaal erg snel…
Eerst pannenkoeken en kroketten. Tja, we mogen er toch wel een feestje van maken?

Na het eten gaat tijdens de typecursus de deurbel.

Komt er een doos binnen met een verjaardagscadeau. Voor wie zal dat zijn? Over 8 dagen ben ik jarig terwijl Sylvain pas eind juni jarig is. Dat moet dus wel voor….
Sylvain zijn! Omdat mama deze nu tegen kwam en het zo goed past bij hem (Darth Vader) en natuurlijk omdat de werkjes klokkijken goed gaan!

Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat hij alvast een cadeau krijgt en ik niets. Dus… gaan we de auto in.
Oh, dat is zo vermoeiend :o)

Maar we gaan naar een Decathlon ver hier vandaan omdat ze daar een fiets hebben die hier in de buurt niet meer te koop is. Omdat ik, als de scholen ooit weer open mogen, tussen de twee locaties moet gaan fietsen, heb ik een fiets nodig. Ja ja, ikw eet het, ik heb er al een gehad, maar daar lukt het niet zo goed op. Opstappen en remmen lukt niet goed. Ik vind het eng, maar ook papa en mama vinden het eng en willen mij liever niet met angst en twijfel alleen op pad sturen.
Na wat proberen en zeuren heb ik het voor elkaar. Als ik het mijn verjaardagscadeau maak, mag het….een nieuwe fiets. En dan precies dezelfde als ik al heb, een super mooie, maar dan in het blauw, zodat ik toch niet precies twee dezelfde heb.

Terug naar huis, met de fiets achter in, gaan we nog even wat werken. Papa geeft twee lesjes er wordt gelezen en getekend.

 

Ik wil ook mijzelf natekenen, even kijken of ik op het papier pas… Kan ik het niet zo overtrekken?

 

Mmm dat wordt niets. Ik ga maar weer verder Knorretje, Pooh en Teigetje.