Weinig wits aan deze donderdag… De lucht is strak blauw en binnen is er ook kleur genoeg.

Omdat we er toch weer zin in hebben, starten we voordat school open is. Gelukkig mochten we toch naar binnen. Eerst maar eens de weektaken afmaken die nog klaar stonden in Junior Einstein.

Daarna is het tijd om even goed de Google Classroom uit te pluizen. Even kijken wat er allemaal aan werkjes te doen is -wellicht leuk voor morgen of zo- en natuurlijk even gedeelde video’s bekijken en lesjes volgen.

Eén van de lesjes, woordsoorten, was op mijn verzoek. Daar ga ik nog even mee aan de slag.

 

Aan de andere kant van de tafel is het handschrift-tijd. Dit wel nadat hij ook eerst zijn week-taken in Junior Einstein heeft afgemaakt, alleen toen zat papa aan de telefoon en mama boven. Hierdoor is het werk voor de blog verloren gegaan. Maar gelukkig is het niet voor niets, want ik heb er van geleerd en daar gaat het om.

 

Terwijl zus aan de typecursus begint maak ik de laatste handschrift-pagina’s af.

Met snel wisselend enthousiasme wil ik toch niet stoppen, terwijl het doel voor vandaag al behaald is.
Mag ik deze nog afmaken en de laatste vast een beetje voor morgen maken?

 

Dan is het tijd voor een klok-lesje. Nu ik een digitale wekker heb, wil ik ook weten hoe je digitaal tijd moet lezen.
We beginnen met een herhaling van analoog klokkijken. Ik weet het nog prima… 12 is heel en 6 is half… de kleine wijzer is helemaal makkelijk, die wijst gewoon naar het getal van de vraag.

 

En ook de digitale (ok, op papier natuurlijk) klok gaat mij best goed af.
Zus is ondertussen nog lekker bezig met Google Classroom.

Maar dan wordt ze bruut gestoord door papa die de post uit de bus heeft gehaald. De Tina en een kaartje voor haar.