Ok, ik geef toe, de titel verpest de hele blog, maar ja, hoe moet je het dan noemen?

Het is voor de zoveelste dag mooi weer. En, voor de mensen die deze blog niet direct lezen, met mooi weer bedoel ik meer dan 30 graden medio september. Niet te geloven he?
Maar het is mooi wel waar. Tijd dus om toch maar die broodnodige tuinslang te halen en de boel eens lekker nat te maken.

Het is woensdag, en dus papa-ochtend. Dus na het wegbrengen van zus-lief even opfrissen en dan samen met papa naar de Praxis.

Weet je wat nou zo leuk is aan de Praxis? Ze hebben er zo veel dingen, maar de echt leuke dingen dieren… ja ok, naast de speelhoek dan.
En dat was ook de volgorde. Eerst even in de speelhoek en grote ballenbak spelen. Op een woensdag ochtend ben ik lekker de enige die vrij is en heb dus de hele hoek voor mijzelf.

Als het na veel zeuren papa eindelijk lukt om mij mee te krijgen, gaan we samen op zoek naar een tuinslang.
Papa is alleen de aller aller aller slechtste zoeker van de hele wereld. Hij vindt van alles, eerste komen we trampoline’s tegen, dan lopen we de winkel door zonder ook maar één slang te vinden, zelfs geen tuin!
Vervolgens vragen we de weg en komen we op de afdeling beesten. Leuk joh! Lekker staan kakelen (qukelen) met de haan, gekeken hoe het hok van alle vogels schoon gemaakt wordt, kijken hoe de vier kuikentjes leven en natuurlijk konijntjes kijken.

Het is best leuk hoor dieren, maar omdat we op school ook kippen en konijnen hebben is het na 5 minuten toch tijd om de slangen te gaan zoeken.
Terwijl ik rondjes rijd door de gangpaden op mijn loopfiets is papa aan het kijken welke slang hij wilt.
Raar, want ik ben toch al een slang? Ik kom immers uit 2013, het jaar van de slang.

Maar goed, het duurde zo lang dat ik geen zin meer had om te fietsen of te lopen, dus papa moest mij maar tillen. Wel zo handig voor hem, want het was alleen maar warm en de loopfiets en mij kan hij best ook vasthouden, hij is toch zo sterk… show me!

Na zo’n zware dag voor papa is het tijd voor een raadsel…

Als je denkt dat de Praxis de juiste slang in een doos kan stoppen, lees dan even door.
Wat voor slang zit er in deze door?

2016-09-14-sylvain-is-een-tuinslang2

Ok, we openen de doos: