Mama kreeg een kans op kaarten voor Soldaat van Oranje. Een week na Les Misserables zitten we nog helemaal in de musical-sfeer, dus we gaan!

Groots, eng, oorlog, schieten, draaiend podium… is het niet te veel voor ons? Leeftijdsadvies vanaf 12 jaar… maar ja, als je musical gek bent en er zelf op zit dan is het het proberen waard!

Snel zitten, we zijn maar net op tijd. Helemaal in Valkenburg (gelukkig die bij Leiden).
Wij zijn er klaar voor.

Een zeer mooie, lange en spannende musical. Wat gaaf en groot en wat een verhaal. En dan het podium, met een hele kust inclusief zee waar ze op varen en in zwemen, het verblijf van de Koningin in Engeland, een heel studentenhuis en en ontgroeningslokaal en nog veel meer. Totdat je opeens in een vliegtuig zit en hem voor de deur ziet landen… groot, groter, grootst!

Voor mij (Sylvain) echt imposant, en bij het vliegen vond ik het even eng. Maar op papa’s schoot lekker meebewegen voelt vertrouwd.

Raar, zo veel mensen in de zaal, maar niemand het respect om het volkslied mee te zingen. Nou ik wel, jammer voor de buren, ik heb hem niet voor niets geleerd en weet zeker dat het zo hoort. Papa en mama trots, niet alleen dat ik ‘m ken, maar ook dat ik weet dat je mee hoort te doen.

Of ik gehuild heb? Ja, bij de pauze waren er twee knallen van en boot die ik niet verwacht had. Was even schrikken.
Na de pauze alleen bij de afloop begonnen mijn tranen te rollen.
Papa en mama begrepen er niets wan want het loopt goed af.
Maar deze tranen waren niet van angst, maar van blijdschap. Ik kreeg papa in tranen met mijn woorden: “Ik ben zo blij en gelukkig dat ik dit mee mag maken”. Dan moet je papa hebben haha, de huilebalk.

Zus vond het ook gaaf, maar te veel liedjes. Het zal even op haar in moeten werken… Ze is een wat ongeduldige puber, maar stiekem wel genoten. Meer van het verhaal dan van de liedjes. Dan moet je er even doorheen. Maar de belevenis was ook voor haar super gaaf gelukkig. (net als papa en mama).

Nog even afkoelen bij de foyer, daar staan wat borden waar je wat van kan leren of wat kan achterlaten.

Oeh, dat zijn oprecht lastige morele vragen… Wat zou jij doen?

Wij gaan vol genot weer naar huis ,wat een mooie belevenis weer. Heel mooi om mee te maken! Welke is de volgende?