Na maanden wachten en super veel voorbereiding, luisteren, vragen stellen en iedereen vertellen dat we weer naar Les Miserables gaan, want we zijn al eens geweest, is het vandaag een flop!

Oma komt al om 15:00 uur langs, we gaan vroeg naar Rotterdam, lekker rustig steak eten vlak bij het Nieuwe Luxortheater en daarna notabene op de eerste rij zitten in de zaal om te beginnen en toen….

Irritante clifhanger….
Want we gaan eerst natuurlijk even naar het eten kijken. Het lijkt wel of de flop van de dag in de lucht hangt, want papa vergeet foto’s te maken van het eten… dom he! Bij het toetje probeert hij het goed te maken, maar heel erg mooi is het niet. Het eten overigens wel… we hebben steak gegeten (of salade hoor) bij Gaucho’s aan de Maas.

Vlak voor wij naar binnen liepen, kwamen we langs allerlei moois. Het zijn de Wereldhaven dagen, dus van alles leuks. Het allerleukst is natuurlijk de politie. En terwijl oma met papa direct goed lopen, lopen wij om en komen langs de politie. Ja, dan vraag ik even of ik op de foto mag.

Maar goed, daarna dus lekker gegeten en naar het theater gelopen. Even in de rij, maar dan zijn we ook binnen.

Binnen valt het mee qua drukte. En dan mogen we naar binnen.

Ingang D, en we zitten op de eerste rij. Hoe gaaf is dan, wij 12 en 10 jaar oud en dan om 20:00 uur vooraan bij Les Miserables… Wij hebben er zin in… het is 20:00 uur, dus begin maar!

Maar dan… 10 minuten na 8 uur… een man komt het podium op en vertelt ons dat de twee understudies ziek zijn (waarvan we er van een al wisten, want Dirk (zie de blog van de vorige keer) had al geappt dat hij er helaas niet bij was. Nou is dat niet erg, want de eerste speler kan het natuurlijk gewoon doen en heeft dat vanmiddag ook al een keer gedaan. Helaas zaten er per ongeluk noten in zijn avondeten en daar is hij allergisch voor… resultaat: een zieke Milan (eerste speler) en geen understudy. Dus… naar huis. Nou, dat is op z’n zachtst gezegd echt niet leuk!

Wel nog een foto, maar de tranen blijven lopen. Zo lang naar uitgekeken en zo mooi om mee te mogen maken en dan dit…

Dan maar oma bij het hotel afzetten en in de auto kei hard Les Miserables draaien… toch nog een beetje genoten.
Maandag horen we meer wanneer we mogen inhalen. Wel hopen op de beste plekken en natuurlijk een moment dat papa kan. En dan zou het wel heel gaaf zijn als Dirk de hoofdrol heeft, maar niet door noten in het eten te stoppen van Milan, dat is ook weer niet lief.

Wellicht een derde blog binnenkort over deze mooie musical.