Zo, na al die dagen vakantie en in spanning te zitten over mijn nieuwe school, is vandaag de grote dag. Ik mag naar mijn nieuwe school De Horizon.

Helaas geen Casa meer voor mij, al vind ik het niet zo heel erg, dit is vast ook een heel leuke school. De Horizon is een school voor Speciaal Basisonderwijs, alles gaat goed hoor, alleen gaat het allemaal net even te snel voor mij. Dan kan ik maar beter wat meer aandacht krijgen dan blijven vechten om het bij te houden en stiekem niet de hele dag werken omdat ik een manier heb gevonden om bij Casa Montessorischool lekker af en toe bij anderen te gaan kijken zonder dat de juf dat ziet.

Deze school ziet er leuk uit, ik heb al even mogen wennen en vandaag dus mijn eerste dag, en die was nog leuk ook!

Papa, mama en zus brengen mij vandaag. Casa heeft altijd de eerste dag van de vakantie een studiedag, dus zus kan lekker mee.
Here we go!

En dan snel de auto in.

Eenmaal (zo’n 13 minuten rijden) bij school wordt het toch een beetje spannend…

Maar ik heb er echt zin in!

Als we binnen komen staat er een groot digi-bord waarop je je kan aanmelden. Leuk, en fijn dat ik er bij kan.

Buiten kan ik mijn tas kwijt, een jas is vandaag niet nodig, het is heel warm. Binnen heb ik een lade waarin ik mijn broodtrommel en drinkfles kan stoppen. Iedereen een eigen lade met zijn/haar naam er op.

En dan moet ik zoeken naar mijn tafel, de namen staan er opgeplakt met een papiertje. Zo hebben we geen gedoe over waar we gaan zitten. Hier zit ik super goed, ik zit vooraan, kan ik alles goed zien, joepie! Ik zit naast Jaily, we zitten jongen-meisje, leuk zo’n verdeling. Dit gaat heelmaal goed komen!

Ondertussen staat papa in Delft op de intromarkt voor studenten… Niet zo van belang, maar hij heeft net als ik een broodtrommel van zus meegekregen. Die van mij was zelfs nog mooier ingepakt, met komkommer, ananas, tomaatjes, een musli reep, twee bolletjes en een super lieve brief (die ik mijn juf laat voorlezen, want het was zo licht geschreven). Heb ik toch mooi de liefste zus van de wereld!

Einde dag, om 15:00 uur, word ik opgehaald door mama en zus en kan ik eindelijk vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt.

Ik vertel alvast wat, maar ik houd het meeste vast tot papa thuis is om dan alles te vertellen.
Twee mooie werkjes gemaakt om in te komen. Een leeuw en een oefening met het tekenen en kleuren van dieren, en natuurlijk je eigen naam schrijven. Oh, heette ik maar Jan de Vries of zo… wat heb ik toch een lastige naam, al klinkt het wel heel mooi. Ach, ik leer het wel…

En als klap op de vuurpijl heeft de liefste zus van de hele wereld voor mij een cadeau gekocht. Zomaar, omdat het kan. En dat krijg ik vandaag omdat ik zo mijn best doe en het ondanks dat het spannend was zo goed gedaan heb.
Ze heeft helemaal zelf, van haar eigen rekening zelf wat besteld zonder hulp van papa en mama, gewoon omdat ze graag deelt en wat wilde kopen. Papa en mama vonden het erg lief, maar toch wel een beetje te gek. Ik? Ik vind het nog altijd super mega lief, ik heb echt de aller liefste zus van de hele wereld!

 

Weer een top-dag. Beetje pijn in mijn buik en hoofd en koorts… Geen corona, zal het van de ontlading zijn van de spanning, of ben ik gewoon ziek? Ach, we zien morgen wel, tijd om lekker te gaan dromen over alles wat ik weer heb mee mogen maken.