Als je niet weet wat je wil doen vandaag, is het handig om op het bord te kijken. Gelukkig heeft mama dat gedaan en daarom hebben we een vroege activiteit in het zwembad bij ons gewoon op het resort.

Eerst even een kiekje met elkaar op de foto.

Maar hier is dan de leuke activiteit, namelijk…. kennismaken met duiken. En dan bedoelen we niet duiken zoals we leren bij de zwemlessen, nee, echt duiken met fles etc.
Hoe gaaf is dat?

Maar voor we zover zijn, moeten we even wachten op de duikinstructeur. Mooi de tijd om nog even in het water gegooid te worden door papa.

 

 

Niet heel bijzonder zou je denken, maar wel leuk als je het kan zien vanuit twee verschillende standpunten. Zoals jullie het zien, maar dus ook zoals ik het zie.

 

 

Dan komt de meneer aan die ons gaat leren duiken, best spannend, want we hebben naast een snorkel nog nooit onder water adem gehaald.
Sorry voor als het wat veel video’s zijn, maar dat is omdat het gewoon te gaaf is!

Stiekem is het toch een beetje spannend, dus mag papa toch eerst. Kijken of hij durft. Hij vond het water al koud, dus wij denken dat het niets wordt.

Spanend!

Dit ziet er heel gaaf uit, maar het is nog niets. Kom papa, laat eens wat zien!

 

Daar gaat ie!

 

 

Grrrrr, hij zwemt zo weg, alsof hij het vaker gedaan heeft.

 

Kijk dat dan, dat is toch niet leuk, nou moeten wij ook wel.

 

Hij laat mama nog even schrikken, hij denkt vast dat ze hem niet ziet aankomen…

 

 

Eerst mama, dat willen we meemaken. Zij niet, maar ze moet wel :)

 

Dat geeft ons weer moed, als blijft het spannend, zo makkelijk is het dus blijkbaar niet.

 

Dan ik maar, ik ben een zwemmer, heb mijn snorkelbrevet, dus moet ik het wel kunnen.

 

 

Mmmm, nou dat valt niet tegen toch?

 

Het is nog wel even spannend om te accepteren dat je onderwater mag uitblazen en niet omhoog hoeft te komen voor een nieuwe hap lucht. Maar zo langzamerhand gaat het eigenlijk best.

 

 

Dan maar een rondje zwemmen.

 

Even een close-up voor… ja, waarvoor eigenlijk, gewoon om stoer te doen!

 

En even een rondje zwembad om het af te leren, super leuk dit!

 

En nu Sylvain. Niet helemaal eerlijk, de spullen zijn niet op hem afgestemd. Hij krijgt het ding niet eens goed in zijn mond en het masker komt ook over zijn mond heen. Toch wel goed geprobeerd, al i het inademen onder water nog wel spannend. Wellicht later, en met de goede middelen.

 

 

Maar… Sylvain is een doorzetter, hij probeert het gewoon midden in het zwembad nog even stevig een paar keer, knap hoor!

 

En nu, ontspanning, glijden!

 

Zo, als we helemaal uitgedoken en uitgegleden zijn, nemen we een lekker douche en gaan we naar de grot. Er zijn er veel, e het bijzonderen hier is dat de grot niet onder de grond zit, maar in een berg boven de grond. Een -voor ons- unieke ervaring en een grot die juist heel warm is en zeer vochtig, waardoor het lekker zweten is, zeker als je met de trap naar boven moet.
Maar evengoed wel gaaf!

 

Boven hebben we mooi uitzicht voor we naar binnen gaan.

Helaas mogen we niet overal in de grot foto’s maken, maar gelukkig aan het einde wel.

Hier is zelfs het dak ooit ingestort, waardoor er gewoon zonlicht binnenkomt, vanuit heel hoog ergens boven ons hoofd.

Geen rivier hier als schuldige, maar zure regen (door CO2) en heeeeeel veel geduld, met 1 cm per 100 jaar is deze grot zeker 30.000 jaar oud.

En wij zijn er geweest!

Hier mochten we foto’s maken hoor, ook van mensen die foto’s maken.

De gids is zo slim om een panorama-foto te maken overdwars, zodat we er op staan en je de omgeving goed kan zien.

Close-up is ook leuk, maar dan zie je niet veel van de grot.

Ter compensatie hier nog een grot-foto.

En nu wij weer :)

Als we afronden met de grappige gids die van alles verteld, maken wij ons op voor het volgende.

Wat kunnen we nog meer doen dan? Een tuin bekijken met cactussen? Nah… dat gaat te ver. Eén of twee is leuk, ook voor een foto, maar een hele tuin trekken we niet. Bovendien is de zon weer doorgebroken en is het snik heet, geen tijd om een tuin aan te doen.

 

Maar we zijn er wel geweest.

Kiekeboe!

Terug naar het hotel om verkoeling op te zoeken.
Mama oefent stiekem nog even met de snorkel, die voelt aankomen dat we binnenkort weer met schildpadden gaan zwemmen. Het gaat super goed, dan kan zij ook goed genieten de volgende keer. De vorig keer kwam er steeds water in haar masker, dat was niet zo leuk.

Papa wil met zijn witte lichaam liever niet in de zon nu, dus die pakt zijn kans om lekker te gaan werken. Al weet hij te vertellen dat hij niet werkt, maar de blogs maakt. Ja, iemand moet het doen.

Gelukkig is hij niet alleen. Regelmatig komt een vogel uit zijn glas jus d’orange drinken of even kijken of hij wel goed doorwerkt.

Tegen de avond gaan we lekker eten. Terwijl papa en ik samen al zitten te eten, is mama voor Sylvain een pizza halen. Ze moet even wachten. Jammer, want onze borden waren net vol. Niet de gezelligste maaltijd, maar goed, het is wel lekker.

Na het eten gaan we nog even naar een shoppingmall om snel even slippers voor Sylvain en een zwembroek voor papa te kopen. Hij heeft twee oude zwembroeken, een gaat uit als hij duikt of hard zwemt en de ander is steeds nat… lastig.
Hij heeft een maand voor vertrek online wat gekocht, maar dat is nog steeds niet binnen. Jammer… Dan maar een nieuwe hier, is hij weer helemaal hip.

Gelukkig horen we dat het goed gaat met oma en de katten, kunnen wij weer rustig slapen en bedenken wat we morgen weer gaan doen. We vertrouwen op mama, die altijd wel iets weet te vinden. welterusten!