Erg vermoeiende dag gister, maar dat is goed, want dan hebben we tenminste veel gedaan. Is er nog wel wat leuks voor vandaag te doen? Heus wel, wat dacht je van zwemmen met schildpadden?

En nu al ontstane traditie hier, lekker uitgebreid ontbijten met z’n viertjes, gezellig! En daar bespreken wat we gaan doen. Het was niet erg moeilijk om de handen op elkaar te krijgen om met schildpadden te gaan zwemmen, mits we in de middag maar gingen zwemmen bij het hotel….

En niet eens zo heel ver rijden, want alles is niet zo heel ver rijden, van ons hotel vandaan, konden we op het strand parkeren (twee auto’s slechts dichter bij de zee dan wij) en wel 10 stappen om bij de bedjes te komen. We mogen zelfs pinnen voor een bedje en cash betalen voor een toiletgang, maar dan zijn we er klaar voor! Zoek de schildpadden.

Eerst maar eens kijken waar het rustig is… Maar geen schildpad te bekennen.

Totdat we naar de drukte gaan, een mooie les logica voor ons dit, en vanaf de steiger enorme schildpadden zien. Zo mooi! En we kunnen er gewoon bij om mee te zwemmen.

Laat zich raden dat we dit allemaal willen beleven en vastleggen.

Gelukkig zijn we goed voorzien, snorkels -zelfs extra gekregen van een collega van mama- en van die snorkel maskers, zodat we allemaal optimaal kunnen genieten.

En dat doen we dan ook echt, zo’n gave belevenis!

Hadden we maar een onderwater camera, dan konden we wat meer plaatjes en video’s maken… Eenmaal het water in moet de camera weg… sorry.

Ok, laten we een poging wagen om te laten zien hoe wij er van genoten hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Maar we zien wel een aantal van deze grote jongens… Hier vliegen de pelikanen gewoon om je heen.

We hebben zomaar het gevoel dat we hier nog wel eens heen gaan… Wellicht dan met een onderwatercamera.

Nu lekker naar huis, waar we worden opgewacht door een hagedis, deze is wel een stukje groter dan die paar die we tot op heden gezien hebben.

Maar we laten ons niet afleiden, we gingen zwemmen.

Tussen het zwemmen door willen we ook wel wat drinken. Waar is dat nou leuker dan aan een robot-bar. Ingenieus gevonden en knap gemaakt, papa zou zeggen dat het door ingenieurs gemaakt is, maar goed, hij heeft oogkleppen op door zijn werk.
Evengoed gaaf om door een robot een drankje ingeschonken te krijgen. Even scannen met ons polsbandje en kiezen wat je wil, en hop hij/zij/het gaat aan de slag, met ijs en al.

En tadaaaaa, daar is de zoveelste jus d’orange.

En terug naar het leven in het water… Swimtime!

Beetje moe, maar zeer voldaan, knappen we onszelf op. En als we eerlijk zijn is het goed gelukt bij alle vier!

Dan a la carte eten, het is immers moederdag. Mama heeft vandaag kusjes gehad, niet hoeven koken of wassen, of strijken of drogen of afwassen, of tafel te dekken… nee, ze mocht gewoon met schildpadden zwemmen. Het was dus al een mooie dag, maar a la carte afsluiten is natuurlijk helemaal super.
Wij zijn blij dat we bij het oude vertrouwde buffet ook wat mogen pakken, want deze a la caret is niet zo a la lekker voor ons.

We hebben ook wat geduld nodig om deze tafel-avond door te komen, niet ons sterkste punt… Maar als het eten er dan is…

Dan zijn we (lees: is er één) te moe om te eten.

Of überhaupt wakker te blijven.

Maar we wachten geduldig (ok niet helemaal geduldig) af tot mama haar toetje opheeft… Eén van de toetjes blijft helaas onaangeraakt.. Het lukt gewoon niet meer.

En terwijl wij lekker bijtijds naar bed gaan, zien we hoe Milkyway zich vermaakt bij oma thuis. Goed om te zien, kunnen wij gerust gaan slapen.