Nou, daar gaan we dan. Eindelijk op vakantie!

Het klinkt wellicht een beetje negatief, maar na de afgelopen maanden zijn we meer dan toe aan even rust met z’n vieren. Papa doet het weer, nou ja, grotendeels dan, maar hij kan en mag mee.

Lang verhaal kort, we gaan lekker naar Curacao!

Het afgelopen weekend heeft de hele week nagegalmd in alle talkshows en nieuwsprogramma’s, het was druk. Staking, personeelstekort en een overschot aan mensen die op vakantie willen… Wij dus 4 uur voor vertrek aanwezig om te voorkomen dat we onze vlucht missen. Je zou zeggen dat het niet druk is, want het is de laatste dag van de meivakantie. Andere mensen -met kinderen- moeten dus vandaag zo zoetjes aan terug, tenzij zij ook op een pilot-school zitten waarbij je zelf vakanties mag kiezen.

Het is voor ons overigens wel de laatste keer, want Sylvain gaat naar een nieuwe school, geen pilot-school en dus met reguliere vrije dagen.

Maar goed, daar ging het niet over, we gaan naar Schiphol! (om daarna wel door te gaan naar Curacao hoor, maar onze vakantie begint hier)

Klaar voor de lange rij? Let’s go!

In de rij kan je je vermaken met elkaar, alvast vliegtuigje spelen.

Van al dat wachten krijg je wel een gevoel van verveling… is er dan helemaal geen vermaak voor ons?

Oh, gelukkig wel, een spelletje zoek de verschillen.

En als we dan na 3,5 uur rondslenteren, want het was niet echt druk, in weer een rij mogen om te vertrekken, kunnen we ons mooi voorbereiden op een reis van 10 uur zitten, poeh he.

Er is een tijd van wachten en een tijd om te gaan, de tijd om te gaan is nu gekomen! Wheels up in 10 minutes.

En zo gaat dat dan…

Ok, nog twee dan, want we zijn er bijna!

Onze kleine man heeft het weer voor elkaar. Tijdens de vlucht gevraagd of hij in de cockpit mocht kijken, zeg maar eens nee tegen die puppy-oogjes.

Toch stiekem wel stoer hoor, zó veel knopjes!

Maar ook hier is een tijd om te gaan, want we zijn op Curaco!

Uit bescherming voor jullie hebben we even 2,5 uur weggeknipt. Voor je dit land in mag, moet je een aantal formulieren laten zien. Je zou denken dat ze deze standaard formulieren prima snel kunnen lezen door de ervaring van de vele mensen voor ons, maar helaas…
Zelfs als je thuis de formulieren ingevuld hebt én ze hebt laten controleren mag je niet door de snel-rij, want… kinderen onder de 16 mogen dat niet. Leuk dat papa thuis heeft zitten schelden op de computer tijdens het nog eens invullen van alle gegevens…
Ok, we zijn op vakantie… we hebben maar net 4 uur wachten en 10 uur vliegen achter de rug, dit uur kan er ook nog wel bij.
Maar ben je er dan? Nee, natuurlijk niet, dan is er nog een rij van een uur bij de autohuur.

Maar, op tijd en wel kunnen we voor we gaan eten toch nog even lekker plonsen.

Even snel eten, want het is voor ons al morgen… het zou nu al over 1 uur zijn thuis.

Na het eten gaan we snel naar ons huisje en snel slapen, net als onze katten bij oma…
Mars en Milkyway vermaken zich prima, en wat we begrijpen, oma zelf ook. Mooi zo, een mooie win-win en goed oppas voor haar na haar hand-operatie, ze mag niets met die hand, kunnen de katten haar helpen?