Het is alsof we hier al twee weken zijn, maar het is pas vakantiedag twee. Rustdagen kennen wij niet, vandaag gaan we weer niet zwemmen, het is nog iets te koud en er komt beter weer aan, zeker met de wind is het nog niet super zwemweer.

Dat komt gelukkig wel, dus we maken er ons niet druk om. Gelukkig is er op Kreta één zoetwatermeer dat redelijk beschut ligt en daarom lekker warm is. Er zwemmen schildpadden, er is een strand en je kan er varen. En in de buurt ligt een waterval waar we ook heen willen. Een lang autoreis, maar met eensuper leuk doel.

Maar eerst… even wat foto’s van onze maisonette, toch leuk om te delen. Het is nog niet opgeruimd of opgemaakt, maar dat komen ze zo doen, tja, je hebt all-in of je hebt geen all-in :)

Beetje standaard bij binnenkomst. Links de badkamer (met douche, wc en wastafel) rechtdoor de slaapkamer met twee losse bedden, voor ons dus. Er is een trap omhoog en boven zie je de slaapkamer van papa en mama.

Buiten is een klein balkonnetje met uitzicht op het kinderzwembad. Wel gezellig en leuk om naar te kijken.

Onze kamer zit aan het balkon, of eigenlijk zit het balkon aan onze kamer… Knorretje ligt lief te slapen.

De gang en de voordeur, met mamma, waar rechts de badkamer is.

Klein, maar praktisch.

Dat was dus op weg naar het ontbijt. Dat is in de zelfde zaal met dezelfde hoeveelheid eten, alleen dan meer ontbijt-spullen.

Alles is massaal hier, want het is super groot. Wel goed dat je niet hoeft te wachten, want ze hebben wel rekening gehouden met zoveel mensen. Zelfs de toiletten zijn op veel mensen ingericht. En we komen en gaan steeds met schone handen, wel zo prettig.

Ze zijn hier heel duidelijk over wie er links en rechts moet…

En als we toch alles laten zien, dan ook maar even de verplichte foto’s van de auto waar we het eerder al over hadden.

Goed, een lang verhaal kort, en daarmee ook een lange autorit van 1,5 uur kort gemaakt. We gaan naar dat meer. Bij aankomst zien we het al liggen en kunnen we even wat eten in een restaurantje. Op het meer zal niet veel te krijgen zijn, dus even vol raken, zodat we lekker lang kunnen spelen.

Vanaf ons tafeltje kunnen we in het diepe kijken en zien we schildpadden… ze zijn er dus echt! Zie jij ze ook?

Stiekem is het toch ook hier nog wel wat koud, tenminste in de schaduw. Wij gaan daarom even lekker in de zon zitten, want dat is weer heel erg warm.

En dan gaan we eindelijk naar beneden, lekker het water voelen en even rusten.

Prachtig om te zien, en niet heel erg koud. Leuk om even te spelen en te zitten.

Je kan er van alles doen, samen en alleen…

Maar er zijn vast niet veel mensen die er op komen om wat push-ups te doen in het water…. Don’t ask…

Als we een beetje klaar zijn met nietsen, en papa het zitten ook zat is, gaan we een waterfiets huren.
Wij nemen een van de twee speciale, want op onze waterfiets zit een glijbaan. Je verzint het niet, maar de Grieken gelukkig wel. Hoe gaaf is dat!

Zet die oudjes maar aan het werk, wij gaan even chillen.

Maar ze doen wel heel erg alsof het leuk is, dus willen wij ook!

Zwemmen is toch veel leuker. We zouden het niet gaan doen vandaar, maar we doen het lekker toch. Daarvoor komen we toch naar Griekenland? In Nederland is het veel te koud om te zwemmen, dat beetje wind (dat hier niet is overigens) stopt ons niet om te plonsen.

En mama maar trappen. (en papa hoor, maar die maakt de foto’s en lijkt zo vaak niet aanwezig)

En dan is het tijd om de glijbaan uit te proberen. Ik ga er wel in hoor, ik ben een waterdier. Sylvain vindt het nog wat koud en wacht even af.

We proberen de omgeving ook te zien, maar hebben meer oog voor het water.

Aan de andere kant van het meer stappen papa en mama ook even uit. Hier kunnen ze staan. In het midden niet, daar is het wel 20 meter diep, maar hier durven ze wel even.
Dat is voor ons dé kans om met boot en al weg te gaan en ze lekker alleen te laten daar haha. En de telefoons liggen ook in de fiets, zullen we terug gaan nu? Nah, we besluiten ze toch op te halen.

Nu zie je hem telkens net niet helemaal, hierbij ons speeltje in z’n geheel.

Toch ook nog even oog voor de omgeving…

Ok, en malle papa… Staat hij er toch nog even op.

Iedereen weer aan boord? Dan gaan we weer!

Als ze hard trappen, kan ik er achter hangen en bijna waterskiën. Gaat best hard eigenlijk.

 

Zus, zullen we weer gaan glijden?

Papa, tel jij af?

 

Zus, zullen we samen gaan?

Dat past toch wel?

Hou je je goed vast?

Ok, here we go!

Adem in… en….

Yes, dat was leuk, nu ik alleen, maar dan achterstevoren.

En daarmee houden de foto’s op. Want er gebeurde wat bijzonders. Papa was zo jaloers dat hij op de glijbaan ging zitten en met zijn dikke kont langs de randjes (het was geen brede glijbaan moeten we er dan bijzeggen van hem) whoops naar beneden, zo het meer in. Help, papa te water! Gelukkig kan hij zwemmen en heeft hij met ons nog lekker lol gemaakt, terwijl mama de fiets/ding/boot bewaakte en bestuurde.
Je had hem er uit moeten zien klimmen, als een soort van halve zeehond zocht hij naar een manier om er in te komen. Het trappetje was duidelijk niet voor lange slungels gemaakt, hahaha, die papa.

Nadat zij zich kapot hebben getrapt tegen de wind in en wij nog heel wat keren van de glijbaan zijn gegaan, zijn we toch aangekomen en na het omkleden -en natuurlijk een ijsje- direct de auto in gesprongen om naar de waterval te gaan.

Toch gaaf om te zien.

Al moeten we eerlijk zeggen, het is niet een die zo groot is dat je echt zegt: poeh poeh, een waterval. Maar goed, we hebben lol, zijn met z’n vieren en kunnen bewijzen dat wij er zijn geweest.

Maar hoe krijgen we elkaar er nou op, zodat we er met z’n vieren zijn geweest?

Gelukkig komt er een meneer aan die zo aardig is om ons met z’n vieren vast te leggen, dank je wel!

Maar we willen ook even alleen op de foto.

Voor mijn insta of waar dan ook, altijd handig!

Terwijl de dames nog even lekker verder foto’s maken, gaan papa en ik achter het water aan, even kijken waar het blijft.

Knappe zus heb ik he?

We lopen ons als snel klem, maar kunnen nog wel even genieten van een wand met planten en veel water.

Tot onze grote schrik vindt papa de kraan waarmee ze vermoedelijk de waterval uit en aan kunnen zetten, zijn we nu genept?

Nou, wij houden het voor gezien. Echt of nep, het was leuk, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan….
Op de terugreis stoppen we nog even bij een Lidl, om wat snacks te halen voor in de auto en thuis. Lekker chippie tijdens het rijden is toch wel een goed plan.

Nadat we even zijn opgefrist kunnen we weer naar de eetzaal om te pakken wat we willen. En als je slim bent, en dat ben ik, haal je bij de bar een lekker drankje een Blue Sky voor mij.

Gewoon lekker genieten en er een puinhoop van maken, gewoon omdat het kan.

En ook deze keer nog even mijn dans-moves geoefend op de dansvloer.

 

Gevloerd en wel gaan we naar huis. Nog even chillen, maar dan is het douchen en slapen. Morgen weer een dag. Morgen gaan we naar, wat gaan we morgen eigenlijk doen? Nou, we weten het al niet meer, maar het is vast leuk!

Ook leuk, de update van oma bij ons thuis, ondertussen in Zoetermeer…

Haha, die lijken ook gevloerd :)

We missen oma en de kittens wel, maar… we gaan toch echt nog even genieten, we zijn er nu toch.