Vandaag is een spannende dag. Niet zo zeer voor ons, maar voor het hele land. Vandaag horen we of de scholen weer geheel open mogen of niet. Maar dat doet niets af aan onze schooldag, here we go!

We hebben haast geen juf-papa meer nodig. Planning weten we wel, inchecken kunnen we wel…

Mama komt het het leuke idee om boven te gaan zitten. Dat we daar niet eerder mee begonnen zijn. Gezellig lekker boven met z’n allen op een mooie en ergonomische werkplek voor iedereen.

Maar we kruipen toch liever naar elkaar toe en zien dat het toch lastig is om de concentratie vast te houden met anderen die ook werken…

We gaan toch maar weer naar beneden…
Wat? Echt?

Yep, sorry, maar hier heeft het al 41 dagen goed gewerkt… Never change a winning location.

En daar knallen we natuurlijk gewoon lekker door met de productie zoals gewoonlijk.

 

En madame zit ook niet stil hoor, maar dit werkt vooral digitaal. De juffen zien het wel, maar jullie niet… sorry!

Daarna volgt een afwisseling van klokkijken, typen, uitchecken en…

programmeren. Allemaal leuk en leerzaam.

Een uitgebreide klok-overhoring tijdens een les spelling.

Leuk om te zien dat er nog spellinglessen nodig zijn voor Sylvain die duidelijk zijn vriendje Issaku mist…

 

Dan is het al weer half twee en moeten we allebei uitchecken. In de middenbouw gaat dat gepaard met een discussie over wat je gedaan hebt en wat je mogelijk nog meer wil vertellen.
Nou, dat hoef je Sylvain maar één keer te vragen, die heeft altijd wel wat te vertellen… Na zijn verhaal over klokkijken wil hij toch nog iets anders laten zien. Ook spannend voor de rest hier thuis, want je weet nooit wat hij gaat doen.

Hij staat op en pakt het krijtbord. Even leest de klas welke woorden er op staan. We hebben het een tijd niet gebruikt, goed dat er geen rare woorden op staan…

 

Hij begint onaangekondigd te schrijven en komt met een daad van liefde.

 

Ok, er staat Paa, maar hij bedoelt ‘je’ en dat in d richting van juf Marcella.

Het duurt dan ook niet lang of deze verklaring wordt beantwoord.

Zie hier:

En zo begon het dus… Een mooie tijd in klas Mercury.

Maar ook aan de andere kant gaat het goed. Daar wordt ook hard uitgecheckt.

Direct na het uitchecken is er van de leukste gymleraar van Nederland nog een Meet gepland. Een om alleen moppen te tappen, gewoon omdat het leuk is en omdat het goed is voor de buikspieren.
De beste mop blijkt echter dat hij zelf 20 minuten te laat komt omdat zijn batterij op is. We genieten met een select groepje nog even van een paar moppen maar dan scheiden onze wegen.

Wat dan? Nou, de kat verzorgen natuurlijk.

En op spinnenjacht. Nou ja, Spiderman zijn. Dat is ook een werkje hoor. Het huis verdedigen tegen bat-man en nog veel meer kwaad.

Soms win je, soms verlies je. Het is spannend, maar gelukkig is het maar een spelletje.

Het is niet ‘hip’ meer om te zeggen, maar het lijkt er op dat er jongens-dingen zijn en meisjes-dingen. Of het is toeval, dat kan ook. Maar ik ga lekker een appeltaart bakken. Morgen is mama jarig en zij wil graag (weer) zo’n overheerlijke appeltaart van mijn hand; nou, dat kan hoor.

Maar toch wil ik nog even laten zien dat ook ik wat fysieks heb geproduceerd. Niet helemaal af en nog wat fouten, maar daar leer ik weer van.

 

Eerst even rust en dan eten… Mark Rutte is aan het vertellen dat we vanaf 8 juni weer normaal naar school mogen, whoehoe! Na deze week dus nog maar 2 weken en dan is alles weer normaal. Blij naar bed vandaag.

Oh ja… Er rest ons nog één ding te delen…
Vanmorgen kregen wij een appje waarom nicht Caitlin en neef Oscar ons uitdaagde een TikTok dansje na te doen. Nou, met twee TikTok-verslaafde hoeven we daar niet lang over na te denken. Hier is ie dan: