We zitten sinds gister in de knal-modus, dat kunnen we vast vandaag ook. Het wordt ons vandaag echter wel knap lastig gemaakt.

Stel je begint fanatiek, maar wilt toch even de ochtendgroet krijgen. Een groet van telkens wisselend een juf/meester van een klas. Leuk, leerzaam, grappig of gewoon lief. Maar die van vandaag breekt ons programma aardig op. Na het zien van dit filmpje kunnen we niet anders dan nog een keer kijken en vervolgens minimaal een half uur dit liedje zingen.
Maar ja, ach, het is een super dinsdag en met zo’n leuk liedje moet het kunnen… Kijk zelf maar.

 

Bedankt Maurice namens juf-papa…
Maar nu gaan we beginnen onder het Rotterdamse motto niet lullen maar poetsen.

Best leuk weer om te doen. Het lezen gaat zo goed, dat we allebei goede stappen kunnen maken.

De efficiency gaat er even uit nu, want er is een lesje. Maar dat verhoogt natuurlijk wel de effectiviteit. Maar… het is wel een heel leuk lesje. Juf-papa heeft leuke verhalen en af en toe een proefje, maar het is wel duidelijk dat hij geen echte juf is. Juf Marcella. Het gaat over zelfstandig naamwoorden en vooral werkwoorden.

Wat werkwoorden precies zijn legt ze op een super goede en leuke manier uit. We moeten echt aan de bak!
Hier wat voorbeelden: huppelen is een werkwoord.

Snuiten is een werkwoord.

Omkeren is een werkwoord.

Zwaaien is een werkwoord.

En verder werken is natuurlijk ook een werkwoord, dat gaan wij nu doen.

Ondertussen zit Chloé in een veel saaier werkje, maar ook leuk en goed gegeven hoor. Het lijkt bij haar wat serieuzer, maar ze mag ook heus lachen tussendoor. Het gaat over veelvouden, daar heb ik wel eens van gehoord, maar volgens mij snapt zij het beter dan ik.

Kijk haar nou goed luistern, ze is zó slim!

Ik maak met papa even een spiekbriefje van de twee woordsoorten die ik gehad heb, zodat ik kan terughalen wat het ook al weer wat later.

Dan is het tijd voor ontspanning.

Tenminste… Voor mij, want zus heeft al weer een mentorgesprek. Ze moet heel even wachten en weet zich zelf goed te vermaken. Blij dat de camera nog niet aan staat ;o)

 

Terwijl zij lekker met haar mentor Stephanie zit te kleppen, gaat mijn productiemachine weer aan.

Lekker bezig he?

Nog wat resultaten dan…

Eigenlijk ben ik klaar, maar ik heb er zo veel zin in, dat ik nog even door ga. Zelfs de ‘ie’ boven in de pagina en het paginanummer ’10’ weet ik te omcirkelen, ja ja, ik let op hoor!

En dan nog één pagina prachtige p’s, gewoon omdat ik het wil.

 

Ondertussen is Chloé ook lekker met woordsoorten bezig, het werkt aanstekelijk.

Ook zij maakt nog wat taal-oefeningen.

Om de tafels te herhalen heeft juf-papa een site gevonden waar ik mooi kan oefenen. Leuk om zo te oefenen en ook te toetsen. Het komt aardig terug weer, ik heb ze allemaal foutloos gekend, nu weer bijhouden dus.

En terwijl ik lekker aan het tafelen ben en daarna nog even typeles doe, heeft Sylvain een lesje over de tangram.
Juf Zillah kan echt heel leuk vertellen. De hele klas hoeft alleen maar te luisteren. Een spannend verhaal over ene meneer Tan die tegels maakte en naar de Keizer ging en zijn tegel liet vallen in zeven stukken.

Zo leuk dat Chloé toch ook even aanhaakt na haar typeles.
Zoals altijd zit er na zo’n verhaal ook een uitdaging aan. Papa snapte het al en is boven stiekem 2 tangrammen gaan uitprinten en gaf ons gelijk de uitdaging om hem tot leuke figuurtjes te maken en natuurlijk terug te krijgen tot een vierkant.

Chloé krijgt level-2 voor haar kiezen, die moet het tangram omdraaien om het in één kleur te maken.
En het valt best tegen, maar het lukt, woehoe!

Ook deze jonge man weet het voor elkaar te krijgen, yes!

Wat een top-team zijn wij toch!

Nu nog even muziek oefenen, de gitaar lonkt weer, toch weer oefenen, het is en blijft een mooi instrument.

Het Jeugdjournaal slaan we over, want Mark Rutte is op tv en deelt ons mee dat we 11 mei weer naar school mogen. Hoe vaak en hoe lang weten we nog niet, maar we kijken er zeker naar uit!

We volgen het op de voet, maar na een paar minuten grijpen wet toch ook even naar onze telefoons… een kans om niet te laten liggen.

Avond eindigt net als alle avonden… in pyjama’s in bed. Welterusten!