Het is 1 april… Vast weer zo’n dag met grapjes… Een dag om vooral papa in de gaten te houden. Maar wij hebben de ultieme startgrap voor vandaag.

We staan vroeg op, kleden ons aan (alhoewel niet iedereen ;o) en maken samen een ontbijtje voor papa en mama.
Als we de trap op komen moet ik een heel klein beetje hoesten. Gewoon, wat we allemaal wel eens doen. Papa ligt nog in bed, mama staat onder de douche… Papa draait zich om en vraagt of ik mij ook niet lekker voel. Ik zeg nog dat dat niet het geval is, maar hij zegt al gelijk dat we niet dichterbij mogen komen…
Gelukkig was het maar een 1 april grap. Grrrrr, vorig jaar had hij ons ook al zo vroeg te pakken met een nep-telefoontje van oma. AAAAA trappen we er weer in. Volgend jaar niet hoor, beloofd!

Maar goed, terug naar het ontbijtje, lief hè?

Na het journaal gezien te hebben eten papa en mama nog even door, kunnen wij mooi naar beneden.
Lekker even spelen voor we aan school beginnen.
We maken een squishie-apparaat. Een waarin (nep) muntjes moeten, je dan een plankje moet wegtrekken en dan kan grabbelen naar verpakte squishie’s. Gaaf he? Zelf gemaakt, zelfs de squishie’s en de verpakking er van.

Even testen hoor.

Nou, dat werkt.
Terwijl papa even aan de telefoon hangt, checkt mama vast wat we allemaal kunnen doen vandaag. Ze hangt wat ideeën op in de klas/huiskamer en laat ons al vast wat doen tijdens ons ontbijtje, dat was er bij ingeschoten.

Oh ja, wel leuk om nog even te laten zien. Heb ik gister gemaakt, een cadeautje met een verrassing er in. Helemaal zelf getekend.

Sylvain begint met een reeks aan woord-oefeningen vandaag. En heeft er zin in ook.

 

Het gaat maar door…

En dan zelfs met een kleur werkje… het gaat maar door.