Ondanks dat ik afgelopen donderdag al ging zwemmen, was vandaag de officiele opening van het zwemjaar. Dat ging door middel van de oliebollentraining.

Alle oliebollen bij elkaar, euh, ik bedoel alle zwemmers bij elkaar van alle groepen samen een leuke speciale les.

Het is wel even spannend, want als een van de kleinste meedoen aan een training is altijd even eng. Maar gelukkig ken ik al wat kinderen, waardoor ik mij toch redelijk snel op mijn gemak voel.

Als iedereen weet waar hij/zij heen moet, gaan we beginnen. Ik sta, met 10 anderen, op baan 3. Met deze groep gaan we de competitie aan met de andere banen…. wij gaan vast winnen!

Het is echt een heel andere training dan anders. Zo moeten we vandaag zwemmen met een kaars (ja een echte!)

Later nog met een plankje met een aantal bekertjes water, moeten we elkaar heen en weer trekken aan een touw. En natuurlijk heb ik daar de grootste zwemmer te pakken. Wel gaaf, want hij kan mij als een dolfijn voorttrekken en ik krijge hem zelfs nog terug naar de kant ook. Leuk om te doen! We zwemmen ook nog met tennisballen en doen een wedstrijd met een dobbelsteen. Tenminste, die geeft aan welke slag je moet doen en dan moet je met de groep zo snel mogelijk heen en weer… Spannend hoor!

Aan het einde mogen we ook nog van de hoge duikplank. En deze is echt heel hoog! Maar natuurlijk durf ik dat, alles dat met water te maken heeft durf ik natuurlijk.
Kijk, daar vlieg ik!

Maar ook bewegend, om te zien dat het echt is!

Terwijl ik boven op de springplank sta, hoor ik dat baan 3 gewonnen heeft! Ik zei het toch, wij gaan winnen!

Eenmaal beneden, en heel lang duurt dat niet hoor, klim ik op de kant en haal mijn medaille op, super trots, weer een medaille!

Douchen en naar huis, dit was een leuke start van het seizoen, we gaan weer veel oefenen en lekker meedoen met alles. De 19de is mijn volgende wedstrijd al weer, ik laat jullie weer meegenieten hoor!