Begin van deze week ontvingen papa en mama het bericht officieel, ik ga naar de middenbouw!

Zo gaaf, zo veel zin in en zo hard voor gewerkt. Per 1 januari mag ik dus bij de grote kinderen in de klas. Best spannend, maar ik kan niet wachten.

De afgelopen tijd hebben ze in de klas, bij de fysiotherapeut en ikzelf thuis (met papa en mama) en in de klas en bij de fysio kei hard gewerkt aan mijn voortgang. Overigens nog leuk om te doen ook!

Veel oefeningen om meer vloeiend te kunnen schrijven en tekenen, veel kleuren om binnen de lijntjes te kunnen blijven (doe het liever niet hoor, maar moet het natuurlijk wel kunnen) en het werkt!

Schijven begint te lukken, letters herkennen gaat ook al goed, en mijn motoriek en rust in mijn lichaam komt ook goed.
Blijkt dat ik, net als zus, overgevoelig ben…. Wist ik al, mijn lichaam (met name rug) en mijn zintuigen (met name mijn oren) zijn een stuk gevoeliger dan ik merk bij anderen. Deze prikkels blijken mij dus te belemmeren en daar helpt de fysio mij mee.
Leuk maar vooral heel goed werkend.

De combinatie van oefeningen, hulp en inzet is fantastisch en ik voel mij er heerlijk bij. En daarom laat ik jullie graag zien wat ik vandaag bij de fysio gedaan heb.

Deze keer ging ze testen of ze mijn huid kon prikkelen, waardoor mijn prikkels in mijn lijf verminderen. Ik begreep het niet helemaal, maar papa luisterde mee. Grappig is dat het wel werkt!

Even later zat ik op een skippybal voor de spiegel. Niet om naar mijzelf te kijken, maar om te schrijven.

Met scheerschuim! Leuk, maar deze keer wel een stuk makkelijker dan de vorige keer. Papa, zus en de fysio keken met bewondering naar mijn mooie sierlijke bewegingen.

Meanwhile aan de andere kant van het beeldscherm…
Toch nog een mooie lach van zus, dit ondanks dat ze haar kots-zak mee moest nemen omdat het er sinds de middag aan de voorkant uit komt.

Aan het einde mag ik nog even in de hangmat. Spelen, maar ook nog even diepdruk krijgen voor mijn lichaam, waardoor ik nog ontspannener word.

Joehoe, papa en zus, gaan jullie mee?
We zijn klaar en gaan naar huis!