Wat een feest, ik ben jarig. 6 jaar en iedereen zal het weten ook.

Het begint met Kasper, want daar lig ik naast vanmorgen (zoals je kon lezen in de vorige blog). Daarna papa, mama en zus, want die zingen mij toe in de ochtend. Niet te vergeten natuurlijk gevolgd door de nodige cadeaus.

Precies wat ik al heel lang wilde hebben en eigenlijk ook al een tijdje had, want ik heb mijn fiets eerder gekregen om in de lente te kunnen fietsen, de walkie-talkie voor de vakantie al, de keuken konden papa en mama niet verstoppen en bij het kopen van de bus was ik bij… Toch, het is en blijft een leuke verrassing, zeker ook het boek dat zus mij gaf van Starwars, ik ben fan, vooral van Darth Vader… I’m so happy!

Dan even eten en gek doen, of gek doen en eten… Ach, who cares het is feest!

Samen gezellig een zooi maken, heelijk. Zus kijkt toe, vandaag is ze niet zo streng… weer een cadeau van haar.

Om 13:30 komen papa en mama samen met zus naar mijn klas, zodat ze er bij zijn als ik uit deel en iedereen voor mij zingt. Sterker nog ze kunnen mooi meezingen. En het is handig, want ik mag wat foto’s laten zien en ze hebben de uitdeelchips ook bij zich, scheelt mij tillen.

Het klinkt logisch want ik zit in klas ‘Sun’, maar niet daarom, maar om het feit dat de aarde in een jaar om de zon draait ligt er een zon met 12 maanden op de grond. Ik start in juni en loop rond de zon. Eigenlijk 6x, maar ik ben zó oud nu dat dat te lang zou duren.

Dan mag ik alle foto’s laten zien die papa heeft geregeld. Hij heeft een lijst van vorig jaar aangevuld en een heel verhaal bij zich. Het duurt te lang, dus laat ik gewoon wat zien, leuk zat en papa kan ondertussen wat vertellen. Het gaat over mijn geboorte, dat ik zo klein was, en mijn ziekenhuisopname, toen ik zo klein was, dat ik leerde lopen, toen ik zo klein was, mijn eerste schooldag, toen ik zo klein was, dat ik leerde poepen en dat ik Ranomi Kromowidjojo tegen kwam, toen ik zo klein was. De foto van vandaag, nu ik groot ben, zien ze live, deze is nog niet gemaakt op dat moment.

Nu de klas ook weet dat ik jarig ben en ik weet dat ik officieel de oudste jongen ben in de klas, is het tijd om te gaan zingen.

Dan mag ik 3 vrienden uitzoeken die mij mogen helpen met uitdelen zodat iedereen snel wat lekkers krijgt. We hebben geen haast, maar hoe eerder we klaar zijn, hoe eerder wij naar Monkey Town kunnen.

Iedereen wat lekkers?

Knabbelen maar!

En zo geschiedde, lekker eerder dan dat school eigenlijk uit is met m’n maten spelen tot we er bij neervallen, heerlijk!

Even wat drinken, want het is snoeiheet, dan moet je voldoende vocht binnen krijgen.

 

Dan is het eindelijk tijd voor cadeaus, allemaal voor mij! :o)