Inmiddels zijn we ruim een week hier en moeten moeite doen om iets te verzinnen wat we nog niet gedaan hebben.

Nou willen we niet spreken van een sleur, want er is genoeg leuks, maar van alle verschillende dingen die te doen zijn op het eiland en die we willen gaan doen hebben we het wel zo’n beetje gehad. We zien af van een boottocht op de glazen-boot, we gaan niet naar de markt in Turkije en het ouzo-museum  hoeven we ook niet. Maar… Omdat een paar dagen geleden het shoppen in de hoofdstad wat tegen viel doen we dat nog eens dunnetjes over.
Toen gingen de winkels om 14:00 uur dicht. Vandaag ook, maar we zijn er eerder bij.
Dit geheel door de nieuwe gasten die gister avond laat arriveerden en nog even aan het zwembad hebben zitten eten in het bijzijn van een kind met een naar onze mening net iets te harde stem. Jammer dat papa en mama van haar dat niet door hadden, want als ze na 00:00 uur nog buiten mag blèren wat ze wil… laten we het zo zeggen, wij zouden dat niet mogen.
Van morgen vroeg vond ze het weer nodig om ons wakker te blèren. Dan maar er uit en ver van haar vandaan gaan shoppen. We maken er gewoon een win-win van.
Dus ook de eerste ochtend zonder zwemmen. Snel ontbijt en we gaan de auto in.

We weten de weg naar het gebied waar wel de leuke winkels en restaurantjes zijn, en met een Griekse interpretatie van de verkeerssnelheden zijn we er zo.
We maken zelfs nog een tussenstop bij de supermarkt, omdat de tandpasta van papa en mama en onze rijstwafels op zijn. En zo regelen we ook nog een cadeautje… Een mini poppenhuisje en een auto, leuk voor onderweg.

Langs de haven midden in de stad zien we een gaatje voor onze auto. Als we even om ons heen kijken en het vragen, snappen we ook al snel hoe we hier voor 3 euro maar liefst 4 uur kunnen parkeren.

We kijken even snel om ons heen, want het blijft mooi hier.

Maar duiken dan snel de straatjes in met allerlei kleine en toch ook wel leuke winkeltjes.

We zijn wel moe en hebben honger. Maar omdat de winkels om 14:00 uur al sluiten moeten we even doorzetten. Papa en (vooral) mama willen graag alles zien, je weet nooit wat je tegen komt.
De vermoeidheid slaat toe. Zitten op papa’s voet werkt dan altijd, al is het best lastig voor hem om te lopen.

Maar dat is zijn probleem…

Chloé houdt het prima vol en is erg blij met haar zwempak. Nu nog in de tas, maar met het plan om straks te showen in het zwembad. Sylvain scoort een nieuw hoedje voor in Nederland (hier nog even schoon houden) en verder houden we ons opnieuw aardig in.

Voor Quincy moeten we natuurlijk ook een souveniertje meenemen, daar lijkt deze dierenwinkel ons wel geschikt voor.

Eindelijk, even voor tweeën, belanden we op en terrasje. Glas sap, koffie of water en wat lekkers te eten.

We hebben tijd zat om te genieten van het uitzicht en de vogeltjes die toch wel heel dichtbij komen.

Wij hebben samen een omelet, maar toch krijgen mama (broodje zalm) en papa (salade) als eerste.
Raar, want zo te zien is dat veel meer werk.
Het duurt echter zo lang, dat wij vast de croutons van papa op gaan eten.
Papa ziet vooral veel handen boven zijn bord komen en croutons verdwijnen…

Ook mama grijpt haar kans.

Na het lange wachten krijgen ook wij ons ei en eten hem snel (bijna) op. We reken af en kijken nog even in de verte naar de andere kant van de haven.

Volgens het weerbericht staat het op het punt van onweren met mogelijk regen. Dat zou balen zijn, want we willen zwemmen.
Onderweg naar huis zien we een druppel of 20 op de voorruit ontstaan, maar wel van het formaat ieniemini.
Op weg naar de stad toe zagen wij een winkel met de naam Jumbo. Het leek op een speelgoed winkel, maar blijkt meer iets van een Action. Maakt ons niet uit, wij willen er wel heen.
Omdat ik gister van zus zo goed heb leren schrijven, krijg ik mijn eerste set pennen en scoort zus een LOL-surprise en bovendien allebei nog een waterspeeltje (zus een set duik-haaien en ik een lichtgevende schildpad), kan zomaar van pas komen wanneer we toch gaan zwemmen.

Thuis blijkt er nog geen vuiltje aan de lucht en gaan we dus conform plan het zwembad in.

 

Het zou nu echt moeten donderen en bliksemen!

Oh ja, hier de achterkont en voorkant van mijn nieuwe zwempak, mooi he?

Zullen we nog één nieuw trucje laten zien?

 

Helaas mislukt de video van Sylvain, hij deed het ook super goed, maar dat is dus niet goed vastgelegd, sorry!

We eten gezellig thuis, even uit de zon en de ‘drukte’ op de balkons. Alles wat we nog in de keuken hebben eten we op, zodat we niets hoeven weg te gooien. Morgen gaan we gewoon uit eten, dan hoeven we niet opnieuw naar de supermarkt, meer tijd voor wat leuks dus.

Slaap lekker!

Ondertussen in Hilversum vermaakt Quincy zich prima bij oma. Het regent vandaag, dus ze blijven samen binnen. Gelukkig gaat het goed met hem, daardoor kunnen wij ontspannen blijven genieten.