Soms heb je van die dagen, dan is alles leuk. Vandaag was zo’n dag.

In tegenstelling tot vorige week, ging de zwemles vandaag wel goed. Ok, bij zus waren ze beiden goed, maar bij mij… niet echt.
Juf Myrthe was streng en ik heb de hele les mijn volume getest en het zwembad volgehuild.

Even een weekje terug in de tijd…
Ik zie ze nog met elkaar praten na de les… juf en papa… alsof ik er wat aan kan doen dat ik het zo koud heb. Maar omdat ik het zo koud heb, ren ik lekker met mama naar de douche.
Nadat ik ruim 15 minuten de tijd heb gehad om op te warmen, leg ik het mama uit, het is gewoon te koud!
De vorige lessen vond ik het al koud, maar vandaag wat het echt niet te harden. Alsof mijn uv-pakje niet meer warmte gaf, alsof het water kouder was… Ik wilde wel zwemmen, maar het lukte gewoon niet. En juf Myrthe maar roepen dat ik niet moest zeuren en door moest zetten.
Einde les dus spoedoverleg tussen papa en juf. Volgende keer moet ik het echt niet zo doen als vandaag, ik leer er niets van zo, het is niet leuk voor juf en de andere kinderen raken uit hun concentratie, omdat mijn stem zo ver draagt over het water.

We skippen even naar afgelopen woensdag, de woensdag na het zwem-drama… Een mail van zwemmen. ‘Door een fout was afgelopen zaterdag het water per abuis 2 graden lager dan normaal’. Ja, duh, dank je de koekoek, dat zei ik toch, het was koud!
Goed dat jullie er ook achter zijn gekomen, want dat betekent dat het de volgende les goed moet gaan.

Terug naar vandaag… het ging dus ook goed.
Gewapend met twee shirts, omdat mijn tijdig bestelde pakje ook last heeft van de kou en in Engeland is blijven liggen bij DPD door de hevige sneeuwval, spring ik moedig in het water… zonder tranen en… zonder te verdrinken.
Goed he?

Jij dacht dat ik blij les vier niet zonder plankje durfde te zwemmen? Nou, als ik het goed doe, mag ik zelfs met blokjes zwemmen in plaats van een plankje en dat mocht deze les al. En… niet te vergeten, ik zwem met 4 blokjes vanaf mijn proefles al, terwijl elk ander kind met 5 blokjes moet beginnen! Papa zegt dat het iets met drijfvermogen heeft te maken en dat de blokjes stomweg niet om mijn middel passen, maar ik geloof er niets van, ik kan gewoon van nature goed zwemmen.
Maar, als je zus zo heen en weer ziet vliegen door het water, moet ik eerlijk zijn, ik moet nog veel leren. Ik doe 6 baantjes van 12,5 meter in 40 minuten, zij doet 40 baantjes in 12,5 minuut.

Hé, ik ben pas net begonnen en probeer jij maar eens met zulke korte benen water te verplaatsen! Ik ben pas 97cm, niet zo grappig doen hoor!

Maar, ik zal je laten zien wat ik wel kan… les vier net geweest, en nog alleen uitleg gehad hoe ik haakjes moet maken, maar… duiken vind ik veel leuker, dat weet ik nu al, there I go! Blijf kijken, want dan zie je hoe snel ik kan leren van een andere leerling.

 

Hier zie je zus een keerpunt oefenen… Als ik A, B en C heb, en mijn snorkel diploma, mag ik dat misschien ook wel doen.

 

Nog eens? Ok, maar dan ook even een stukje van mijn zwemmen kijken he?

 

Na het zwemmen mogen we lekker afdouchen. Heerlijk warm water, altijd een feest.

Ook al lachen we veel en genieten we van alles, wat wij vrijdag meemaakte op muziekles willen we graag even delen.
Zus en ik naar onze oppas/achterbuur/muziekjuf Marit. Zus op haar gitaar en ik op drums, altijd leuk en leerzaam.

Maar op de een of andere manier was een van de cymbals niet helemaal goed. Als je daar op sloeg, gaf dat een heel raar geluid.
Hier een demo van zuslief:

 

Dat is toch niet zoals het hoort? “Yiûøō”
Maar op de een of andere manier werkt het wel op onze lachspieren.

En het blijkt een oorwurm, want het zit deze avond nog in mijn hoofd… Ik hoef er maar aan te denken en ik kom niet meer bij…. nee, ik bedoel echt niet meer bij.