Na lang wachten is het eindelijk weer eens zo ver. Papa komt vandaag observeren in Jupiter. De vorige keer was 5 april vorig jaar, toen was mama aan de beurt. Papa heeft mij nog niet gezien in Jupiter. Dus een grote dag, ik heb er zin in!

Observeren, voor als je het niet eerder hebt gelezen in veel oudere blogs, is dat papa of mama komt kijken in de klas en ik ‘gewoon’ doe. Nou is dat altijd lastig, want het is beren leuk als papa of mama in de klas zit, maar het gaat mij steeds beter af. Vandaag hoefde papa dus alleen maar te kijken.

Behoudens de kou, en dan had hij zelfs nog zijn sloffen bij zich, is hij goed verzorgd. Af en toe wat aandacht van mij of een van mijn vriendinnen en heerlijke thee van een klasgenoot.

Maar na de ‘installatie’ van papa, is het mijn beurt.
Ik begin, zoals het hoort, met plannen en dat is dus mijn agenda vullen.
Mmmm, wat ga ik allemaal doen. Ik moet doen alsof het een gewone dag is… en ik wil ook van alles laten zien… Keuzestress!
En dan komt er nog eens bij dat ik én muziekles heb én een lesje krijg vandaag, waardoor de ochtend wel erg kort wordt.

Zoals ik al zei, first things first.

Bijna klaar…

Dan is het nu tijd om spelling te oefenen op mijn tablet. Leuk en handig met vragen en oefeningen. De juffen kunnen precies zien wat ik doe en wat mijn voortgang is, zodat ze daarop de werkjes en lesjes weer kunnen aanpassen, mooi systeem he?
Qua lezen ben ik al AVI-uit, dus ik hoef niet bang te zijn dat ik meer moet lezen… eigenlijk wel jammer, want lezen is leuk!

Weet je wat ook leuk is? Muziek!
Gewoon in een groepje even een uurtje muziek maken met de muziekleraar, leuk!

Zingen en verschillende instrumenten uitproberen, altijd leuk en leerzaam.
De stopdans sla ik even over, vorige keer gewonnen, maar nu wil ik even uitrusten naast papa.

En als je denkt dat papa zich moet vervelen in de klas? Nee hoor!
Want voor hij het weet heeft hij een rat in zijn handen. Hans en Grietje, ze blijven een week logeren en horen bij het project over gewervelde en ongewervelde dieren. Mocht je het niet weten… een rat is een gewerveld dier.

Maar wat papa vandaag geleerd heeft, heeft niets met wervels te maken…
Het gaat meer over poep en pies… Hans voelde zich zo op zijn gemak bij hem, dat hij spontaan zijn trui onder poepte en plaste.
Ach, we hebben een wasmachine en nu kunnen wij weer leuk en schoon met ze spelen, dank pap!

Maar, we zitten op school, dus er moet geleerd worden.
Tijd voor het verder verbeteren van mijn handschrift. Leuk om te doen, en onder het oog van papa mijn hele oefenboek volgeschreven, ik mag weer een boek verder, woehoe!

Je krijgt wel honger van hard werken, dus snacktijd!

Na de snack is er weer voldoende energie voor een leuke les. Vandaag alles over hoeken en graden in het Engels.
Maar, niet voordat het interessant en praktisch is gemaakt, ja, we zitten wel op een Montessorischool hoor.
We gaan terug naar de overstromingen in Egypte waardoor de boeren ruzie kregen over erfgrenzen. Dat hebben ze mooi opgelost door ‘rope-stretchers’, en jawel, dat kunnen wij ook!

Snel voor iedereen een stukje land afbakenen met het touw. Hierbij gebruiken we drie mensen en telkens hetzelfde stuk touw, zodat we het gebied mooi kunnen indelen. Het sluit niet alleen op elkaar aan, maar de hoeken kloppen ook. Best logisch, zo heeft ieder een eerlijk deel en natuurlijk komt het zo ook nog goed uit in de verdeling over het aantal mensen.

Hé, welke hoek is dat?

Snel zitten en luisteren. Weet jij wat een stompe hoek en een scherpe hoek is in het Engels?
Obtuse / acute angle, wist je niet he? Papa ook niet hoor, dus ook hij wat geleerd, maar daar is een school ook voor.

Oh, het is tijd! Opruimen!!

En omdat we samenwerken en zo snel zijn, is er nog even tijd voor een Engels boekje over goed met elkaar en de spullen omgaan op Casa. Geschreven door een oud leerling, gaaf he?

En dan mogen we gouden rijst met doperwten eten met pindasaus, komkommer, tomaat en ei.
Mmmm eigenlijk best lekker!

He, wat is dat?

Een witte haarbal onder tafel?

Oh nee, het is Ice, de hond van juf Sanneke, wat is ie groot geworden!
Ice komt af en toe mee en dan mogen wij hem aaien en uitlaten. Ja echt, onderdeel van de werkjes, leerzaam maar vooral ook erg leuk, het is ook zo’n schatje.

Dan is het toch echt tijd om naar buiten te gaan.
Maar… niet voor mij, ik ga met juf Mariola en papa mee naar de nabespreking, waar we afspreken dat ik vóór de zomer alle tafels ken. Verder is alles helemaal goed met me, en moet ik vooral lekker zo doorgaan.

Ach, beoordeel zelf, hierbij mijn rapport. Ik ben er trots op, en papa, mama en de juffen ook.

Vandaag was gewoon weer een top-dag, leuk dat papa mocht komen kijken. En die rattenzooi, ach die gaat wel uit zijn kleding.
Hij gaat naar huis/kantoor en ik leer nog even door, want ik heb er nog lang niet genoeg van.

Tot snel!