Goede morgen, wij zijn er klaar voor!

Maar euh… wat gaan we eigenlijk doen?

Nou, laten we eerst maar eens heerlijk aan het zwembad buiten ontbijten. Dat hebben we wel verdiend, we hebben niet voor niets al die uren in het vliegtuig gezeten.

Het is zonnig, maar omdat het zo vroeg is best nog wel koud, bovendien waait het vandaag hard en is het daardoor lekker, maar geen zomer.
Gelukkig maar, want de zomer hier gaat tot zo’n 40 graden, 23 is voorlopig wel genoeg.

Nu zowel slapen als eten is geregeld, moeten we zorgen voor het volgende belangrijkste: wifi.
Het is hier niet gratis, maar dat maakt niet uit, het is een eerste levens behoefte, ook wifi moet all-inclusive. De snelheid en vooral waar het werkt (alleen bij de lobby en het zwembad) is even wennen, maar hé, dit is geen Nederland he!

Mama zorgt voor wat extra foto’s, maar op de een of andere manier is het lastig gezichten raken vandaag.
Zonde, want kijk nou zelf, als je raak schiet, heb je toch een super mooi snoetje te pakken?

Sylvain krijgt foto-angst en wil zijn ziel kennelijk niet verliezen in het toestel. Nog eens proberen?

Zinloos, dat is duidelijk, dit gaat helemaal de verkeerde kant op.
Laten we wat anders gaan doen, zwemmen of zo.

Ondanks het vreselijk koude water, zelfs Chloé moest dat erkennen, wordt er toch gezwommen. Een klein deel van het zwembad is verwarmd. Niet als een tropisch zwembad, maar genoeg voor de mensen die er nu zijn. Het is immers zaterdag voor start van de scholen en welke mafkees gaat er nu op vakantie? Precies, wij!

En wie is dat met die snorkel in het water? Is dat oma?
Even goed kijken hoor.

 

Zijn er nog meer van die mafkezen? Ja, natuurlijk, mama en Chloé nemen het er ook van, en onze kleine man, die kan er ook wat van. Maar toen hij blauw aan liep is hij toch maar bij papa gaan zitten. Papa heeft zich opgeofferd bij de spullen te blijven, maar eigenlijk vond hij het gewoon te koud. Zwak he?
Maar wel gezellig, want wat moet je langs het water doen op je ligbed?
Precies, chillen alsof je leven er vanaf hangt.

Kan je het niet goed zien? Geen probleem, op mijn super-helden-lichaam mag je rustig inzoomen hoor. Dit is nou chillen voor een schoolgaand kind aan het einde van de Kerstvakantie. Net 3 dagen geweest, en dan toch echt even een paar daagjes weg hoor. School… het is een hinderlijke onderbreking van vakantie hoor.

Dan schiet opeens de vakantiestress toe. Rennen, het is tijd, de lunch is open, we moeten eten! Oh, en wat gaan we daarna doen dan, en de volgende dagen? Er zijn zo veel opties, we hebben nu al dagen te kort, help!

En die hulp vonden we in Dee. Nee, niet de nieuwe oud ex-vriendin van Enzo Knol, maar Dee van Tui. Zij regelde voor ons de uitjes, 3 stuks, maar daar vertellen we wel over als het zo ver is.

We besluiten even rustig aan te doen en even de buurt te verkennen. Er is een klein winkelstraatje aan de overkant van het hotel, en verderop een winkelcentrum.
Omdat we toen we aan het eind van het winkelstraatje links en rechts alleen maar zand zagen, zijn we terug gegaan om Dee te betalen en hebben we besloten na een korte rustpauze met de taxi naar het winkelcentrum te gaan om… jawel… naar de Mac te gaan! WOEHOE! Daar waren we wel aan toe na een dag in Egypte.
De rustpauze van 45 minuten duurde ons wat lang, dus zijn we nog even snel heen en weer geweest naar de Rode zee. Normaal doen we daar langer over, maar vanaf hier is het echt een koud kunstje.