Na een weekje school, met een extra zware donderdag omdat papa ons bezig hield doordat de juffen staakte, kon deze dag er nog wel bij. Papa haalde ons op van school en 20 minuten later stonden we op het Malieveld in Den Haag. Iets met uitvindingen en wetenschap, vast leuk en leerzaam.

Het zag er allemaal best wel een beetje spannend uit. Eigenlijk te spannend….
Gelukkig kreeg Sylvain bij de ingang een polsbandje voor de naam van papa en zijn telefoonnummer om de pols, zodat hij altijd veilig is.

Kan het beter? Jazeker!
Net binnen, gaan we op het grote plein in het midden kijken wat daar gaande is. Een iet wat gekke professor staat daar allerlei trucjes te doen. Voor Sylvain een beetje spannend, voor Chloé super interessant… Het grootste nadeel is dat hij nog al hard SCHREEUWT, en niet zo’n beetje ook.
Zó hard dat het niet leuk meer is. Zelfs mijn poffertjes smaken er minder door, ondanks dat ze door een zeer aardige dame met liefde zijn gemaakt.
Chloé zit lekker aan een tosti en geniet van de proefjes van de professor.

Het is erg lastig (poffertjes) eten met mijn handen op mijn oren, wat ook de poffertjes-dame opvalt. Lief en zorgzaam als ze is, krijgt Sylvain een eigen setje oordoppen.

Ze passen! Wat lief. En omdat zij mijn ‘dankjewel’ niet kan horen, steek ik mijn duim op en zeg: “goed idee”. En zo is iedereen tevreden en dankbaar, klaar voor de rest van de dag.

Gelukkig hebben we de rest van de proefjes uit kunnen kijken, want met het volume omlaag is het eigenlijk best leuk!

Als het eten op is en de show over, gaan we maar eens kijken in een van de tenten die er is.
Overal tafels en leuke plekken met leerzame dingen. Eigenlijk net een schooldag, maar dan heel groot en eigenlijk meer bovenbouw dan onder- of middenbouw.
Wisten jullie dat je met een witte lamp en een glazen prisma een regenboog kan maken?
Nou, dat kan dus!

Hebben jullie wel eens met een 3d-pen geschreven?

Nou, wij wel nu.

En het valt op dat wij erg in de belangstelling zijn. Laat mij maar even zus, ik laat de tv-man wel even zien hoe het moet.

Zo, klaar! Iedereen blij, dan moet ik nu even plassen, zullen we met z’n allen gaan?

Zus was nog niet klaar, dus gaan we nog even terug. Het is gelukkig niet zo druk, dus hoeven we maar heel even te wachten om de hele bloem af te maken. 3d-tekenen is leuk!