Nu iedereen lekker op school zit en alle grote mensen weer werken, gaan wij lekker op vakantie. Lekker rustig, lekker goedkoop en vooral precies tussen de weken van regen heen, heerlijk.

En dat in Gelderland, je verwacht het niet he? We zitten in Oostappen in een klein plaatsje bij Arnhem, genaamd Schaarsbergen.

Dag 1 van onze vakantie in Gelderland, een land in het oosten van Nederland, in een mooi plaatsje genaamd Arnhem. Ergens in het bos is een woonwagenkamp genaamd Oostappen, waar wij een super lange sleurhut hebben. Dat klinkt wellicht niet leuk, maar dat is het wel!

Naast 3 slaapkamers hebben we zelfs 2 badkamers een mooie woonkamer/keuken.

Eigenlijk, als we het er zo over hebben, is het luxer dan thuis! Een eigen parkeerplaats en mooi weer… Hebben we thuis niet altijd hoor…

Ondanks dat we langzaam aan gedaan hebben, waren we toch veel te vroeg (12:30) op de incheck locatie. Gelukkig was ons huisje al schoon en mochten we er meteen in. Maar niet voor we even op de foto gaan bij een beest dat de hele dag een bord vast houdt.

Een warm welkom, zowel door de mensen aan de balie, als in het huisje; tenminste als je van wijn houdt. Maar het gaat om het idee toch?

Zoals gezegd, een luxe woning, even een korte impressie.

Na het uitpakken en even rondkijken, gaan we langs de receptie om toch nog twee sets bedlinnen te vragen. Immers 2 is echt niet genoeg voor ons 4.
Daardoor komen we niet alleen langs de speeltuin, maar ook langs de plekken waar het gebeurt. Maar wanneer het gebeurt hangt af van wanneer het open is, daar maken we maar even verslag van.

En natuurlijk wat je daar dan kan eten.

Maar goed, het is vakantie. Plannen hoeft niet, dus omdat het open is, besluiten we gelijk maar even lekker te lunchen.

Druk is het niet, maar dat is niet zo gek als je na de zomer vakantie in een normale schoolweek op vakantie kan, tja, wij dus wel, en zo te zien hier helemaal niemand anders! The place is ours.

 

Achter in de zaal is een groot podium… er is niemand, dus geven wij een groot optreden.

 

Als onze buikjes vol zitten en de speeltuin uitvoerig getest is, gaan we naar de grote stad, want in Arnhem moet toch wel iets te doen zijn?

Het is best leuk en er is veel te doen, maar er is niet eens een kraampje waar je kan schminken.
Maar, haha, daar heb je ons niet mee. Wij hebben zo veel schmink-ervaring, dat wij het heus zelf kunnen. En omdat er zo veel winkels zijn, is er dus ook een die een doe-het-zelf-setjes schmink verkoopt.
De rest van de winkels zullen we jullie maar besparen, dan moet je zelf maar gaan kijken, het is natuurlijk geen 24/7 realityblog.

 

Maar omdat wij ons kunnen voorstellen dat je wel benieuwd bent hoe het doe-het-zelf-schminken er uit ziet, voila:

Rest ons alleen nog maar lekker knus samen te eten, waarna wij heerlijk zijn afgespoeld, gesopt en gewassen en naar bed zijn gegaan.
Dat was alweer dag 1.

Dag 2.

Vandaag staat in het teken van Burger’s Zoo. Lekker vlak bij, dus het geeft ons de kans om rustig op te staan, lekker te ontbijten en nog even te spelen.
Zoals altijd rijdt Chloé de auto naar de slagboom en rijdt Sylvain einde dag de auto weer naar het huisje. Ok, nog wel op schoot van papa, maar dat is alleen voor de veiligheid van de andere vakantiegangers. Het zijn er dan wel niet veel, maar toch.

 

Anyway, Burger’s Zoo. Mama regelt vlak voor vertrek nog even 50% korting via de Jumbo dagje-uit-zegels, maar dan gaan we toch echt weg.

Voor we het door hebben staan we al op de parkeerplaats en staan we binnen 15 minuten oog in oog met een roede/kudde/groep/school/zwerm pinguïns. Weet iemand hoe zo’n groep heet? (laat een reactie achter onder dit bericht).

Tja, alsof jullie trouwe blog-lezers niet al lang weten hoe een dierentuin in elkaar zit…
Maar vooruit, toch wat highlights of our day.

Eten… Wellicht niet interessant voor jullie, maar wij moeten nog groeien en houden van eten. Nog voor we ‘hallo’ tegen papa en mama zeggen bij het ophalen van school, vragen wij steenvast: “wat eten wij vanavond”, of zoals Sylvain het zich heeft aangeleerd: “wat voor avond eten we?”.
Maar nu gaan we gewoon lekker lunchen hoor, hamburger met friet voor mama, waarvan wij de frietjes oppeuzelen, en papa neemt een kop mosterdsoep met een broodje ham en een choco-koekje toe.
Terwijl zij lekker rustig zitten te peuzelen, schieten wij de boom in, lekker in de jungle speeltuin.

 

 

 

 

Maar niet gevreesd, we zien ook wel wat dieren hoor.
Hier bijvoorbeeld, een nijlpaard met het Syndroom van Sylvain. Het is geen baby, maar een volwassen nijlpaard… Nou, het is dat we dichtbij staan, anders hadden we er overheen gekeken.

Daarna gaan we even binnen kijken. Er vliegen veel vlinders, maar het is meer dan een vlindertuin. Erg mooi hoor, zeker ook de grot en de Bush er achter.
Mama is, net als bij ons, erg geliefd. Meerdere vlindersoorten vinden haar super aantrekkelijk.

 

 

 

Hé, nog twee gekke vlinders hier.

Ook een gek beest.. een Zeekoe, blijft leuk om te zien zo’n mega aubergine haha.

Daarna weer even lekker zitten. Even beentjes strekken, even wat drinken en natuurlijk een ijsje.

Maar vooral even genieten van de rare vogels die hier rond lopen. En niet zo klein ook. Maar de grootste helden zijn soms de kleinste wezens…

Op een rots trots op mijn sticker uit mijn schatkist, toch even een foto dan.

En dan de verplichte foto’s bij de super mooie waterval.

En even later komen we nog meer water tegen. Ruim 175.000 liter water met zout en visjes… De een nog mooier dan de ander, mooi hoor!

 

En, waar vissen zijn –tenminste in de dierentuinen- zijn ook schildpadden. Maar hiet waren de padden op vakantie. Nou, daar hebben we wel een oplossing voor.

Een heel hoop dieren en speeltuinen verder zien we toch nog een draaimolen. Ok, het is geen schmink, maar wij maken van elke dag een braderie toch?

Draaien maar!

 

 

Rest ons traditioneel af te sluiten, wat we eigenlijk aan het begin hadden moeten doen natuurlijk, maar dat maakt uiteindelijk voor de foto’s niets uit toch? Het is dat papa ze hier neerzet, maar ze hadden net zo goed aan het begin kunnen staan.

 

Het was gewoon een superleuke dag. We zijn nu al benieuwd wat we morgen weer voor leuks gaan doen. Vandaag eerst lekker pasta, wraps en paella eten (tja ieder wil wat anders en mama kan alles) en daarna lekker ontspannen slapen. Iets beter en langer dan gister, want het was in de nacht toch wel heel donker en best even eng… Papa heeft nog best wel lang bij ons gezeten, ons naar de wc geholpen, verhaaltjes verteld en omgekleed omdat het toch wel weer koud was. Vanavond zal het wel niet zo eng meer zijn…

Slaap lekker!

 

Dag 3

Vandaag is een wat rare dag. In plaats van uitslapen zetten papa en mama toch een wekker, want papa moet even werken. Hij heeft een afspraak in Den Haag, iets met een accountant en de Nederlandse Montessori Vereniging waar hij actief is.
Wij moeten ons zelf vermaken, want hij neemt de auto wel mee. Gelukkig laat hij mama wel bij ons, zodat we wel veilig zijn, leuk met haar kunnen spelen en natuurlijk heerlijk kunnen eten.

Als hij weg is gaan wij nog even lekker eten en daarna de speeltuin onveilig maken.

 

 

Alles is nog wel nat, dus we hebben wel natte konten!

Maar ach, vlak bij droge kleren kunnen we lol maken toch?
En thuis kan je altijd wel iets knuffelen. Als ras-echte knuffelkont kan ik zelfs een ‘vaas’ met bloemen knuffelen!

En na een kleine verbouwing is er zelfs ruimte voor een Twister-wedstrijd.

Leuk spel, maar wel een van de weinige met twee verliezers… pfff wat is het moeilijk zeg.

En… wij hebben nog schmink, dus mooi even op elkaar oefenen.

 

 

Als het het buiten wat drogers is van al het dauw gaan we nog maar even springen. Het kussen wordt opgeblazen, nog maar heel even wachten.

En dan is het jumpen maar!

 

Belangrijk om goed te hydrateren, blijven drinken dus.

Als papa thuis komt, gaan we lekker zwemmen. Er is een buitenbad met een overdekking en verwarming, waardoor het goed te doen is.
Leuk en lekker, vooral voor de grootste, want Sylvain vindt het toch wel te koud en krijgt spontaan last van diaree, iets wat hij wel vaker heeft in koud water.. goed dat hij een zwemluier aan heeft, al moeten we wel iets schoonmaken, want ook voor zo’n luier geldt, vol is vol.
Niet getreurd, Chloé zwemt keurig haar 10 meter onder water, mama test zowel het Turks stoombad als de sauna, Sylvain kan lekker in de zon kijken naar de rest en papa helpt Chloé met haar sprong-duik. Heerlijk dus!

Daarna, snel lekker warm douchen en eten.
Oh my god, we hebben geen boodschappen gedaan… wat nu?

Spullen pakken en naar de Japanner in de stad, lekker sushi eten.
Nou ja… voor sommigen van ons.
Sylvain presteert het om door de gehele autorit, wandeling naar het restaurant én het eten tot na het toetje heerlijk te slapen.

Niet alleen op zijn rug, maar ook op zijn zij, lekker slapen.

Gelukkig is hij nog net op tijd wakker om de nasi van Chloé die ze echt niet meer op kon keurig op te eten. Toch nog wat binnen.

Want tijdens al zijn slaap, hebben wij heerlijk zitten genieten van allerlei lekkers, voor ieder wat wils.

Snel naar huis, want het is al donker en laat.
Ondanks dat het donker is toch weer (net als elke dag) van de slagboom naar huis (en heen) zelf mogen rijden. Chloé naar de slagboom en Sylvain terug, elke keer leuk en spannend.
Daarna naar bed. Chloé slaapt als een roosje, Sylvain is niet moe en presteert het om op te blijven tot kwart voor 12, maar dan vindt zelfs papa het welletjes, en is er geen keuze meer, alle Delcourtjes naar bed!

 

Dag 4

Vandaag staat in het teken van shoppen. Maar, niet voor we stevig hebben ontbeten natuurlijk. Eten is onze hobby én ons lust en leven.

En wat doen we als we aankomen in Oberhausen (CentrO)? Precies… eten!

Maar dan willen we echt nieuwe schoenen hoor, kijk eens wat voor moois we nu weer hebben uitgezocht!

Ok, weet iemand waar Sylvain is?

Wij gelukkig wel, want door hem zijn we meesters in zoeken geworden.
En als je ‘ijsje’ roept is hij meestal zo weer gevonden.

Na het snoepen gingen we weer verder winkelen. Papa en mama hebben een nieuwe jas uitgezocht, en Chloé vond het tijd voor de tijd. Ze kan al klokkijken, maar kan nergens op kijken. Tja… dan moet je niet langs de horloge-afdeling lopen waar ze korting hebben… Ok, haar schoencadeau zal wat leger zijn dit jaar, maar ze is er blij mee!

En voor de toekomstige vakantie-familie-competitie van Rummikub, moesten we nog even naar de speelgoedafdeling, tijd voor foto’s met rare wezens.

Maar niet voordat ik heb laten zien dat ik een stoere bikkel ben, zou jij het durven om op de knop te drukken?

 

En dan nu… de (overige) rare wezens.

Maar dan ontstaat er toch een probleem, want hoe poseer je eigenlijk bij die wezens? Zo?

Of zo?

Of toch zo?

Nou, ik denk het laatste, al zal ik voor jullie af en toe afwisselen van houding, anders wordt het zo saai.

Nu nog even eten, jawel, ieder wat hij/zij wil in de foodcourt en daarna toch echt terug naar Nederland, naar ons vakantiehuisje, want ook al moeten we morgen al uitchecken, het is en blijft een vakantiedag!

Dag 5

Beetje bijtijds opstaan, inpakken en voor de laatste keer op schoot bij papa naar de slagboom rijden.

Maar niet zonder eerst een traantje te pinken omdat we net horen dat Dee en Enzo uit elkaar  zijn… vervelend, maar het leven gaa door…

We gaan nog niet naar huis, nog lange tniet!
Nee, we gaan naar Dinoland, helemaal in Zwolle.

Het was even rijden, maar dan heb je ook wat hoor. Erg leuk, en erg veel te doen…
We nemen je natuurlijk weer mee…. komt ie!

Het begint al goed, want in de vijver voor de ingang zit een dinosaurusgeenidee.

En voor de deur op de muur een heel mooie fossiel, wel levensgroot, mooi he?

Blijkbaar waren er ook kleintjes, nou, deze kan ik hebben hoor!

Dit, ook wel de T-rex is wel erg groot.

Zelfs papa vindt hem groot.

De meest gevaarlijke zitten gelukkig gevangen.

En de eireren, die zijn huge!

Je mag dichterbij komen, als je durft…

Maar als je het wat enger vindt, mag je ook bij een neppe komen, en dat durven we wel, alle vier.

Maar slechts één van ons moet weer gek doen he?

Maar ze zijn echt niet allemaal nep, deze bewegen zelfs!

Maar de meeste zijn aan de grond gezet, zodat er niet al te veel kinderen worden opgegeten per jaar.

Mocht je willen vluchten, dan moet je bij ons zijn, wij nemen je mee!

En waar het eng wordt, wordt voldoende gewaarschuwd, moet je maar zelf lezen.

Ze hebben zelfs van een z’n keel doorgesneden en versierd met blaadjes… beetje zielig, maar wij gaan er toch in staan, moet je goed kijken.

En als je denkt dat alle enge dingen gedaan zijn? Mooi niet, want de bikkel van de dag is toch echt Chloé.
Een klimmuur… dat is vast leuk. Beetje spannend, maar toch doen. Voor het eerst, gezekerd zelf de hoogte in, stoer he?

Papa wil toch even zeker weten of het wel goed zit… lief he.

Nu is papa jaloers… hij wil ook.

 

 

Even verder op is een parcours, een hoog (voor mensen boven de 1,30) en een beneden, die je mag doen als je ongezekerd durft.

Ai… die heeft pech gehad… maar als de vogel al eten heeft, zijn wij veilig, gelukkig maar.

En na 3 keer het hele parcours af te hebben gelopen, zien we de kans om met z’n vieren te lasergamen. Hoe gaaf is dat!
Gewoon legaal en zonder pijn op elkaar schieten.
Mama en Sylvain (team blauw) tegen papa en Chloé (team rood), spannend en leuk joh!

Kijk dat schaamteloos op elkaar knallen.. haha

 

 

 

Madame bikkel had de smaak te pakken en wilde nog een keer. Het was niet druk, dus het mocht, gaaf he?

 

 

 

Maar zij was niet de enige di haar leven waagde, haar broertje waagde ook haar leven… NIET DOEN!!!

 

Na het mini-golf en het dino-resten-opgraven…

hebben we natuurlijk nog even gespeeld en gegeten.

 

 

 

 

Maar daarna was het dan toch echt op weg naar huis, lekker Quincy aaien

Dag lieve dino’s!

Nou, nog één keer dan.