Vanmorgen zat ik met papa naar een vlog te kijken van de vriend van Rutger (Furtjuh): Gewoon Thomas.

Gewoon Thomas legt in een vlog uit hoe nep Instagram foto’s zijn, en zo ook foto’s op andere social media.
Nou wist ik dat natuurlijk wel, maar het is wel leuk te zien hoe erg het eigenlijk is.

Lang niet alles wat je ziet is echt (en dat is volgens papa nog een understatement, wat dat ook mag betekenen). Mensen liegen, bedriegen, maken foto’s mooier en laten dingen zien die niet waar zijn… Raar, maar waar… Gewoon grote volwassen mensen die liegen, dat mag toch niet?

Maar goed, niet iedereen staat onder de bezielende leiding van papa en mama, dus ik moet er maar mee leren leven.
Nu de vraag of het echt zo werkt, ook bij mij en natuurlijk of ik ook net ben online.

Laat ik met de laatste vraag beginnen… Nee, bij mij (ons) is alles echt!
Ja, op mijn Instagram account gaat er, op advies van mijn social media adviseur Rowan, ook een filter over, maar dat is voor de herkenbaarheid en lol, niet om mijn uiterlijk te veranderen.
En ondanks dat papa een opleiding Photoshop heeft, bewerkt hij de foto’s niet. De foto (met Mark Rutte) die wel bewerkt is, is alleen bewerkt door de achtergrond weg te helen, aan mij (en ons) wordt niet gesleuteld. De foto’s online waar ik sta te huilen, een prik krijg, bloed heb of ziek ben zijn dus ook niet geacteerd, net als de lachende springende foto’s waar ik oprecht blij en gelukkig ben.

Maar zou dat mij mij uit maken als ik een foto bewerk?
Zonder veel te hoeven doen, tja, met mijn uiterlijk hoef er ook geen Photoshop aan te pas te komen, proberen we het met een snel filter.

Ik ben net wakker, loop nog in pyjama, heb mijn haar niet gedaan, mijn tanden nog niet gepoetst en net gegeten… Ik zo moeten lijken op Anna van Frozen die net wakker wordt vlak voor haar zus Koningin wordt… Maar…. mijn leven is een sprookje en ik zie er dan (onbewerkt) als volgt uit (zonder borstel, make up of wat ook):

 

Dan openen we Instagram, zoomen in, doen er een filter over, zetten er wat hashtags bij en loaden hem up (zeg je dat zo?) oh nee, uploaden hem…

Zeg het zelf maar? Hier kunnen Kim Kardashan en Paris Hilton toch niet tegen op? Die gebruiken photoshop voor zo’n zijdezacht huidje en strak lichaam… Whaha FAKE, but not me, What You See Is What You Get: een stralend mooie Chloé.

Dank #GewoonThomas voor deze wijze les, ik deel het graag met mijn doelgroep, wees jezelf, dat is veel leuker!