Het is vakantie, twee weken lang. Mooi de tijd om even bij oma te logeren. Altijd leuk en gezellig. Een twee-daagse blog dus.

De afgelopen week van alles gedaan. Een drukke week en veel uit eten. Papa moet aankomen en we moeten even samen genieten, de komende tijd wordt dat lastiger. Daarom gaan papa en mama zondag en maandag samen even weg en pakken wij de kans om bij oma te gaan logeren.

Ze heeft heel wat in petto. Er is kermis, en dat is altijd leuk, ook als je het vorige week in Den Haag al gedaan hebt. Verder is het natuurlijk knutselen, tekenen, (voor)lezen en deze keer speciaal op het programma een bezoek aan het Muiderslot. Na het voorlezen van ‘Een brief aan de koning’ bij mij op school en mijn super interesse in de middeleeuwen en de geschiedenis, is dit dé kans om Floris V te volgen in zijn leven.
Zus gaat ook mee, ze is niet per se fan van de geschiedenis, maar altijd goed om te zien waar ik het dan de hele tijd over heb.

Eerst maar eens even laten zien wat ik voor papa heb zitten maken, tijdens het luisteren van een luisterboek.

Best een zielig en eng verhaal van Anne Frank… Geschiedenis is leuk, maar dit verhaal was toch best eng. Zielig voor haar!

We gaan verder terug in de geschiedenis… we gaan naar de tijd van Floris V (1254-1296). Hij bouwde het Muiderslot en kwam als zeer jonge graaf al op voor de boeren. Lijkt wel een beetje op BBB nu, alleen heeft Floris zich niet zo populair gemaakt onder de eliten en is uiteindelijk opgesloten in zijn eigen kasteel.

Wel een mooi kasteel!

En goed beschermd met kanonnen!

Yes! Een echt kanon!

Mmmm geschiedenis is leuk, maar ook het verhaal van Floris eindigt niet zo leuk… Hij wordt doodgestoken met een zwaard, tijdens een vluchtpoging. Een traag paard dat nog valt ook bij een sloot… En toen was Floris… er niet meer.

Toch is het Muiderslot gaaf om te zijn.

Ridders… Gaaf!

Zus probeert het ook in zich op te nemen.

Ik zie kans op in dé kist te springen…De kist waar Hugo de Groot in 1621 mee wist te ontsnappen uit een ander kasteel. Het gebeurt blijkbaar vaker…

 

Snel terug naar de ridders.

Joehoe, is daar iemand?

En zo eindigt helaas al weer het spannende avontuur van ons in het Muiderslot.

Maar, het is een kleine overgang (ugh) naar de kermis op de volgende dag. (eigenlijk was de kermis eerst en het Muiderslot daarna, maar we (lees: papa) hebben geen zin om de foto’s om te draaien.

Met oma in de rups, en voor de oplettende lezer ook met Kiaran en Imaer op de kermis.

 

Zonder oma en zonder mannen, maar wel de dames dus, in de zweefmolen.

Of ie hoog gaat? Ja!

80 meter, gaaf!!

De mannen blijven liever bij oma…

Maar die gaan dan weer samen in dit hindernis-gebouw.

Oef, lastig. Synchroon hamsterwheel lopen.

Niet zo snel, ik heb korte benen!

Ah, nu nog korter… haha

 

Snel nog even wat muntjes gooien, blijft leuk!

En nog veel meer leuks met en bij oma. Even wat rust voor ons en ook voor papa en mama. (niet voor oma ;o)