Het zit er op… wat was dat gaaf! Uren, dagen, weken, zelfs maanden voor geoefend, maar vandaag toch echt mijn eerste musical optreden mogen geven in -niet minder dan- het Stadstheater in Zoetermeer.

Met ruim 400 bezette stoelen optreden nummer 1, nog nét voor mijn 11de verjaardag. Dat ik dit nu al mag meemaken!

Mede geïnspireerd door de carrière van Dirk van den Brand, waar ik fan van ben, zie hier, hier en hier ben ik zelf op theater/musical les gegaan bij Warm Water Jeugdtheater. Een jaar mag ik nu meedoen, leuk, leerzaam en uitdagend! Eerder heb ik al een les laten zien, zie hier.

Na alle oefeningen zijn we gaan werken aan dé musical van het jaar: Robin Hood.
Veel van jullie zullen het verhaal kennen, maar dit is een bewerkte versie. Gespeeld in het theater door anderen, dus geen ‘groep 8’ niveau (sorry zus). Alles helemaal echt. Het verhaal gaat zo:

Het Warm Water Jeugdtheater presenteert:
Robin Hood de musical

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog.

Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal die erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Het antwoord had je kunnen zien op 9 juni in het Stadstheater in Zoetermeer…
Gelukkig heb ik er een persoonlijk verslag van weten te maken, met behulp van een hoop lieve mensen. Aller eerst dank aan mijn collegae uit deze fantastische groep. Een compliment en dank aan alle juffen en meesterlijk die het super goed hebben georganiseerd en zo hebben begeleid dat ik het niet alleen leuk vond, maar ook overal mijn weg vond, mee durfde te doen, mijzelf mocht zijn, uitgedaagd werd en een hoop van heb mogen leren.
Natuurlijk ook dank aan het publiek, in het bijzonder mijn vriendin, oma, zus en ouders. Gaaf om dit met jullie te mogen delen!
En natuurlijk voor iedereen die er door omstandigheden niet bij kon zijn is er een blog van de hele belevenis…

Zaterdag was de generale repetitie, ook in het Stadstheater, helemaal echt… Dus via de artiesteningang naar binnen, en dus alleen. Geen papa of mama die mee mag, sorry, jullie zijn geen artiest.

Gelukkig zijn hier ook foto- en videomakers. Zo weten ze thuis dat het ook echt goed is gegaan.

Super leuk was het… morgen voor het echt! We zijn een hechte groep, en zo worden we als groep verder voorbereidt op de grote dag van morgen.

En dan… dan is het opeens morgen… Vandaag dus… He, nu begrijp ik wat ze bedoelen met ‘morgen is vandaag’ bij Soldaat van Oranje.
Maar vandaag gaat het om Robin Hood, en natuurlijk om de zoon van de Molenaar genaamd Frederik, want dat is mijn rol.
Klaar met mijn WWJ (Warm Water Jeugdtheater) tas en alle spullen. We gaan omkleden en de schmink in.

Ik kan nog snel even bellen met het thuisfront om te laten zien wat ik aan heb. Het is niet helemaal scherp, het zijn screenshots van een call met papa. Maar er komen nog meer foto’s straks.