Het klinkt in de titel wellicht heftiger dan het is, maar ik ben er wel een beetje klaar mee.

Ik loop namelijk al maanden met af en toe een bloed smaak in mijn mond. Samen met papa en mama (en hulp van ook zus hoor) proberen we te ontdekken of er een oorzaak is. Eten, tanden poetsen, sporten, etc. maar er zit geen logica in.

Papa dacht slim te zijn en vandaag even met de huisarts te bellen, zodat hij met mij morgen langs kan komen. Dan werkt hij thuis en ben ik vrij. 08:00 uur is dan vast nog wel vrij (inlooptijd) en dan weten we wat er met mij aan de hand is.

Wat denk je? Precies deze dag (morgen dus) heeft de huisarts een halve dag vrij en dus geen inlogspreekuur.
Hij neemt dus alleen spoed aan, en dit is geen spoed.
Maar… ik kan wel om 09:00 uur. Papa was nog net niet de snelweg opgedraaid naar zijn werk en kon dus terugkomen, dan maar nu even regelen.

Om 09:00 uur mochten we komen. Het is maar 1 minuut lopen, maar toch gaan we met de auto, zodat we daarna direct naar school (en werk) kunnen.
En dan nog zijn we te vroeg… tijd om wat leuks te doen.

Zinloos maar wel leuk!

Eigenlijk net als het bezoek zelf, waar natuurlijk geen foto’s van zijn, want ze (de vervanger) heeft geen idee.

Geen dingen die erg lijken, dus hooguit iets met slijmvliezen die niet goed zijn. Ze denkt niet aan een ontsteking, maar iets van een gevolg van een griep. verkoudheid of Corona. Waarschijnlijk dus geen echt bloed, maar slechts de belevenis van de smaak.

Het mag met een neusspray behandeld worden, daar zit echter Cortisone in en daar wordt papa niet blij van. Het kan zijn dat een neusspoel-ding werkt, maar dat lijkt mij niets. Een zout-spray is niet de bedoeling (aldus de huisarts) en e.v.t. nog wel Xylometazoline als spray 2x per dag maximaal 1 week, want het kan verslavend werken.

Nou, dat klinkt ook niet echt alsof het nodig is. Het helpt hooguit op de kleine bloedvaten, maar of dat langdurig helpt is niet duidelijk.

We gaan maar lekker naar school en werk, en leren er maar mee leven…