Zoals jullie weten, zit ik al even op musical les. Dansen, zingen en acteren…

Ok, eerlijk is eerlijk, ik zit pas in groep 1 van Warm Water Jeugdtheater, maar lang genoeg om aan de ouders te laten zien hoe we les krijgen en wat we kunnen.

Het is eigenlijk een demo-les, erg leuk! Wel jammer dat mama ziek is, maar papa is er gelukkig wel bij.
Ok, ga maar mee, ik neem jullie mee naar een les van WWJ1.

En ja, wij moeten ook opwarmen. Het lijkt een beetje op het opwarmen van Ninjutsu, maar dan korter en leuker. Goed luisteren, want het gaat snel!
(ik kan overigens niet alles laten zien, het zou te lang duren. Mocht je meer willen weten of jezelf inschrijven moet je maar kijken op: www.warmwaterjeugdtheater.nl.

Je kan er donder op zeggen dat papa thuis ook op eens ‘hoofd’ of ‘linker hand’ gaat roepen. Hij hoopt zeker dat ik dan thuis ook luister. Haha, mooi niet!

We oefenen nog even met wat emoties.

Nu goed luisteren voor de volgende opdracht, het is 1,5 uur goed opletten, echt streng is het niet, maar we staan er wel om wat te leren!

Een schip nadoen?
Oh ja, bakboord en stuurboord… we zitten op een schip en die gaat maar heen en weer. Stel je voor… oh ja, dat gaan we nu doen. (nou, dat kan prima, want ik heb het al eens meegemaakt… inclusief overgeven :) kijk maar hier.(moet je even zoeken op “kapot” want het is de langste blog die papa ooit gemaakt heeft)

Terug naar dit schip…

En dan nu, liedje nummer 1. Al even geoefend en daarom de minst spannende om te laten zien.

En liedje nummer 2:

Niet schrikken, we zijn niet echt dood, dat hoort bij het dansje.

En dan liedje nummer 3:

Nu weer iets heel anders. Er wordt hier geschilderd zonder verf. We bepalen een onderwerp en dan mag één van ons andere kinderen in een setting zetten om een mooi ‘schilderij’ te maken. Zo leren we uitleggen wat we bedoelen, luisteren, setting kiezen en acteren.

Nu wordt. het echt moeilijk. Opnieuw bepalen we een onderwerp, daarna een conflict en de tekst die daar bij hoort. Deze wordt uitgeprint, kunnen wij mooi even wat drinken, en dan gaan we die scene spelen.Hier moeten we ons echt aan het script houden, dus lezen en acteren tegelijk.
We zijn in de keuken, de vaat staat al 2 dagen en de ouder wil dat het kind de vaatwasser inruimt. Let op, de tekst is vast, we moeten ons daar aan houden en deze is mede samengesteld door de ouders (met ons dus).
Nu is de truc om het op verschillende manieren te acteren.
Even een voorbeeld:

En dan nu ik. En ik moet weer tegen zo’n enge strenge vader acteren… Maar ik kan het, zeker als ik bang moet spelen.

Kan het nóg beter, nog echter en nog heftiger? Sure!

Om het nog erger te maken… In de auto terug spelen we nog even na hoe we boos en bang kunnen zijn op elkaar. Lachen. Totdat zus belt en vraagt of we boter gaan halen bij de Jumbo. Ik heb er niet zo’n zin in en zeg dat tegen papa. Hij begint te huilen. Ik dacht dat hij. mij fopte door te acteren, maar met echt natte ogen en een verhaal dat hij het eng vond bij de kassa alleen begon ik ook te huilen. Ik ben nu eenmaal zo gevoelig. En toen begon die etter te lachen… zat hij toch te acteren! Nou, het was mij te veel spanning… Goed dat hij de auto even stilzette en mij ging knuffelen. Dat was niet grappig papa!
Ok, een beetje dan, maar wel pas wat later. Goed opgelet bij de les, want ik dacht echt dat het echt was!

Wil je ook leren acteren, doe dan gezellig mee, altijd leuk om mensen te kunnen foppen. Ik ga de kleinkinderen van papa en mama ook zo foppen hoor!