Vandaag zijn er presentaties voor ouders op school. Alle ouders zijn welkom, en wij staan klaar!

Ik heb speciaal aangegeven aan papa, die komt deze keer, dat hij pas om 13:30 hoeft te komen, anders moet hij zo lang wachten.

Precies om 13:30 komt hij aan. En dan ben ik ook al bijna aan de beurt. Nog even voor-overleg met mijn vriendinnen en natuurlijk mede-presentator Isa en dan mogen we…

There we go!
Het gaat over wind and solar energy… Ja, het is in het Engels!

Ondanks dat ik het weet, is het toch best spannend. Vooral de naam van de uitvinder en het jaartal maakt het lastig om niet te spieken.

Heel hard is het niet, maar het is nog best te horen. De klas helpt niet mee, want wij zijn de laatste. De andere presentaties zijn klaar en daarom is er een flink geroezemoes bezig. Niet leuk voor de ouders die bij Isa en mij willen luisteren, maar voor ons stiekem wel fijn :).

Daarna moeten we laten zien dat je met een zwart en wit papiertje beweging kan krijgen door het in het zonlicht te laten draaien. Helaas werkt het niet met de gloeilamp en staan we voor gek. Jammer, want het werkte echt!
Maar ja… ik laat het thuis wel zien, wij snappen nu meer van zon- en windenergie en daar gaat het om.

Wil je meer weten over zon- en windenergie? Google dan maar lekker zelf, wij gaan weer en nieuw onderwerp uitzoeken, we kunnen niet alle details van alles weten.