Dat had je vast niet van mij verwacht… kickboksen. En toch is het zo. Vandaag mijn proefles.

Ik heb natuurlijk erg lang op zwemmen gezeten. Eerst les en daarna wedstrijd zwemmen. Sterker nog, ik doe het nog. Al vanaf mijn vierde jaar, en overmorgen word ik 12. Heel lang dus.
Maar omdat ik geen wedstrijden meer doe en nog maar één keer per week kan, ben ik al een tijdje bezig om een nieuwe sport te vinden.

Geen bal-sport, niets met water en nog wat eisen. En dan heb ik ook nog snel last van een doorgezakte enkel.
En na lang wikken en wegen wilde ik graag kickboksen.

Eerst nog even bij gewoon boksen gekeken, maar ik vind kickboksen leuker en deze school lijkt een stuk beter dan waar ik eerst ben wezen kijken.

Anyway, vandaag dus bij Thai Gym boksen in Zoetermeer mijn eerste les, of eigenlijk proefles… Spoiler allert, ik vond het leuk en ga dus volgende week beginnen!

Het is erg lastig om foto’s te maken zonder herkenbare gezichten er op, zeker omdat er zo’n grote spiegel is. Filmen is al helemaal niet te doen. Maar om toch een indruk te geven wat foto’s.

Het is goed opletten en strak meedoen, ze zijn streng. We stoten niet op het hoofd en zachtjes op elkaars handschoen en lichaam (met blok van armen en handschoen hoor). Toch al goed mee kunnen doen met verschillende combinaties. Goed in de gaten gehouden en leuke complimenten gehad, dit is leuk. En papa en mama zijn ook blij, want de eerste de beste die met zijn vingers (ongewenst) aan mij zit krijgt een serie knallen voor de kaak en trappen…. je snapt het wel.

Snel ook zo’n mooi Thai-shirt regelen, want ik sta nu nog in mijn eigen kloffie.

Aan het einde toch ook nog push ups, sit ups en squats. Maar voor mij is alleen de push up even een uitdaging. Gelukkig ben ik niet de enige!

Volgende week