Om en om een kerstdiner gehad op school, een op woensdag en een op donderdag, maar vrijdag is het allemaal over en uit. Het is Kerstvakantie. Voor ons nieuw, want 2 weken vrij hebben we nog nooit gehad.

Tot dit jaar hadden we (op eigen verzoek hoor) altijd maar 1 week vrij. Casa is gewoon open, maar omdat Sylvain nu het reguliere systeem aan moet houden, is Chloé ook over naar het reguliere vakantie-systeem. Daarom dus voor het eerst genieten van 2 weken kerstvakantie. Maar dat is geen straf hoor!

Vrijdag en zaterdag gelijk maar beginnen met genieten, want we hebben een nacht in Luik (Liège) geboekt om de kerstmarkt te doen daar. De avond voor vertrek alvast een cadeautje open mogen maken, maar de rest doen we echt pas als we terug komen.
Dat zetten we uit ons hoofd, zodat we lekker in de auto stappen om op vakantie te gaan.

Ja, we hebben er zin in!

Het is echt takkeweer! Het zou de hele dag gaan regenen, 99% kans op 15 mm. En dat blijkt waarheid. Wat een drama. Maar… alles wat nu valt, valt straks niet.

En bij aankomst blijkt dat ook waarheid, want 99% is al gevallen, het miezert nog wat, maar het is bijna droog. Bij het hotel zetten we de auto neer en gaan we inchecken. Daar blijkt dat we voor 10 euro kunnen parkeren onder het hotel, waardoor we via de parkeergarage zo op de 2de verdieping komen, kamer 214, een leuke familiekamer.

Goede bedden en redelijk de ruimte, het ziet er netjes uit, meer dan genoeg voor ons, want wij zijn vooral veel buiten.

Om het kerstgevoel beter te beleven besluiten we te gaan lopen. De miezer trotseren we wel…

Na ongeveer een half uur lopen komen we bij het winkelcentrum. Zolang het regent en nog niet donker is, houden we het bij binnen shoppen.
Inclusief als België is, zit hier de Kerstvrouw, leuk!

Zonder haast, met zoete trek en op vakantie is altijd gevaarlijk om langs Häagen Dazs te lopen… Dat doen we dus ook maar niet.

Gevolg? De halve chocolade voorraad er doorheen.

Maar wel erg lekker!

Als challenge maakt Chloé buiten een foto van de kerstboom daar. Het wordt minder eng om dingen alleen te doen, de foto is het bewijs.

Na het shoppen lopen we door naar de kerstmarkt waarvoor we kwamen. Het is ook weer ruim 20 minuten lopen, maar we hebben gezonde benen.
Als we aankomen zien we een plastic walvis die plastic inzamelt… beetje raar gekozen dier, maar goed, de bedoeling is vast goed.

De kerstmarkt ziet er erg gezellig uit. Het is wel erg veel eten en drinken. Sterker nog… alleen maar.

Genieten, een kort rondje maken en naar aan andere ingang zoeken, want dit is niet ons gedeelte.

He, kijk, deze heb ik op school leren kennen, die kenen ze hier ook, leuk!

Deze ken ik niet, jullie wel?

De andere markt is een stuk leuker. Klein, maar gezellig en er is van alles te doen. Hier kan je geen eendjes vangen maar wel kerstballen vangen, ook leuk! Toch maar weer een mooie lightsaber bij elkaar gehengeld.

 

Zus vond een ander kraampje leuk, een tent vol met kalebassen met plantjes. Leuk idee, leuk uitgevoerd en aantrekkelijk genoeg om straks terug te vinden op haar kamer.

Verder lekker heen en weer slenteren en rond kijken.

Maar dan hebben we toch echt honger, tijd om te eten. Om eens wat anders te doen stappen we een echt steak house binnen. Een nieuwe ervaring voor ons, maar papa en mama klinken enthousiast. En we moeten zeggen, het is lekker! Papa kon niet kiezen en nam er gewoon 4, mama wist wel wat ze wilde en nam een super steak. Ik ging voor de hamburger die ze voor mij speciaal samenstelde naar mijn wens. Sylvain is meer van groente dan van vlees. Niet uit principe, maar gewoon minder vlees-minded en kiest daarom voor een salade (met kip).

Na het eten lopen we weer helemaal terug naar ons hotel en gaan we lekker slapen.
De volgend ochtend hebben we geen haast.

Maar goed ook, want als papa zus net even iets te hard duwt, moet ze zo hard lachen dat ze haar mond -die net vol zat met water om te spoelen bij het poetsen- vol over haar eigen mouw uitspuugt. Goed moment om de föhn nog even aan te zetten.

Deze man neemt het er van met al die leuke muurtekeningen.

Het ontbijt, inclusief, was super! Gelukkig dat we geen haast hebben, want we hebben er lekker van genoten.

Omdat het op Google allemaal wat groter leek dan wij hebben gezien, checken we met de auto of we wel de juiste markt hebben gezien. Dat was het geval… maar daar hadden we ook al rekening mee gehouden. We gaan gewoon nóg een kerstmarkt doen, want we zijn er nou toch. Deze keer gaan we naar Brussel.