Om en om een kerstdiner gehad op school, een op woensdag en een op donderdag, maar vrijdag is het allemaal over en uit. Het is Kerstvakantie. Voor ons nieuw, want 2 weken vrij hebben we nog nooit gehad.

Tot dit jaar hadden we (op eigen verzoek hoor) altijd maar 1 week vrij. Casa is gewoon open, maar omdat Sylvain nu het reguliere systeem aan moet houden, is Chloé ook over naar het reguliere vakantie-systeem. Daarom dus voor het eerst genieten van 2 weken kerstvakantie. Maar dat is geen straf hoor!

Vrijdag en zaterdag gelijk maar beginnen met genieten, want we hebben een nacht in Luik (Liège) geboekt om de kerstmarkt te doen daar. De avond voor vertrek alvast een cadeautje open mogen maken, maar de rest doen we echt pas als we terug komen.
Dat zetten we uit ons hoofd, zodat we lekker in de auto stappen om op vakantie te gaan.

Ja, we hebben er zin in!

Het is echt takkeweer! Het zou de hele dag gaan regenen, 99% kans op 15 mm. En dat blijkt waarheid. Wat een drama. Maar… alles wat nu valt, valt straks niet.

En bij aankomst blijkt dat ook waarheid, want 99% is al gevallen, het miezert nog wat, maar het is bijna droog. Bij het hotel zetten we de auto neer en gaan we inchecken. Daar blijkt dat we voor 10 euro kunnen parkeren onder het hotel, waardoor we via de parkeergarage zo op de 2de verdieping komen, kamer 214, een leuke familiekamer.

Goede bedden en redelijk de ruimte, het ziet er netjes uit, meer dan genoeg voor ons, want wij zijn vooral veel buiten.

Om het kerstgevoel beter te beleven besluiten we te gaan lopen. De miezer trotseren we wel…

Na ongeveer een half uur lopen komen we bij het winkelcentrum. Zolang het regent en nog niet donker is, houden we het bij binnen shoppen.
Inclusief als België is, zit hier de Kerstvrouw, leuk!

Zonder haast, met zoete trek en op vakantie is altijd gevaarlijk om langs Häagen Dazs te lopen… Dat doen we dus ook maar niet.

Gevolg? De halve chocolade voorraad er doorheen.

Maar wel erg lek