Het is niet voor het eerst, ook al heet de beurs dit jaar anders. We gaan al een paar jaar naar Leiden voor een opfriscursus handboekbinden.

Dt jaar was ik wat later omdat ik met mama naar de open dag was van wellicht mijn nieuwe school, het Alfrink College. Sylvain ging wel vast met papa nee, mama en ik komen ook na de open dag.

Ondertussen is de voorbereiding in de kerk van start.

Ze zijn zo hard aan het werk dat er niet echt foto’s van zijn. Maar… op zondag ben ik er ook en ga ik ook weer workshops doen, daar moeten natuurlijk foto’s van komen, dus hier komen ze!

Een workshop Japanse-binding. Ook leuk. Vorig jaar nog met een kartonnen plat, maar nu dus een soort schrift waarbij de gevouwen bladen (van het binnenwerk) verkeerd om worden ingebonden, zodat je er een blad met lijntjes in kan doen en zo netjes kan schrijven. Ook leuk en ook leuk om te maken.

Eigenlijk wel goed te doen! En dat voor een workshop voor volwassenen, want helaas is de kinderworkshop vandaag niet aanwezig. Tja, met zo veel ervaring kan ik het prima aan. Papa heeft zelfs weinig tijd om te kijken of te helpen. Maar ook niet nodig dus.

Tadaaaaa!

Mee spieken?

Goed voorbereid te werk gaan als je het gaat proberen, dit heb je nodig.

Ondertussen werkt Sylvain niet zo hard meer, want hij heeft nieuwe vrienden gemaakt. Tja… dat is Sylvain.

Ik moet opschieten, want de volgende workshop begint al weer. Kaligraferen. het blijft een rotwoord, maar het is leuk (en moeilijk) om te doen.